L'expresident de Caja Madrid, Miguel Blesa, ha sortit de la presó de Soto del Real després que els seus advocats hagin dipositat al jutjat número 53 de Madrid la fiança de 2,5 milions sol·licitada pel jutge perquè el banquer surti de la presó, segons han informat en fonts judicials. Els advocats tenien quatre vies per fer el pagament de la fiança. La primera era amb un aval solidari, la segona, aportant una garantia hipotecària, la tercera a través d'un fiador personal i la quarta realitzant el pagament en metàl·lic. Blesa va cobrar almenys 12,4 milions entre 2007 i gener de 2010, quan va ser substituït al capdavant de l'entitat per Rodrigo Rato.

El titular del jutjat d'instrucció número 9 de Madrid, Elpidio José Silva, va ordenar aquest dijous l'ingrés a la presó provisional de Blesa per delicte societari, falsedat en document públic i apropiació indeguda en relació amb la compra el 2008 del City National Bank de Florida. Segons l'acte elaborat pel magistrat, l'operació es va realitzar saltant-se els deguts controls i va provocar un forat de 500 milions a Caja Madrid.

Clar, una fiança de 2,5 milions per l'individuu aquest és pura xavalla. De fet, més que haver dit els mitjans que un banquer anava a la presó i donar-ho com a exemple exemplar de la justicia igual per a tots, podíen haver dit que el Sr. Blesa tenia davant seu una jornada particular, vaja, que anava a passar una nit o una estoneta a la presó i l'endemà de nou cap a casa. Ha tingut la sort el Sr. Blesa de no haver robat una barra de pa, o queviures en algun supermercat, aixó és el que l'ha salvat.

Curiós com han anat sortint els companys de pupitre de José Maria Aznar López: Juan Villalonga a Telefónica (aquest se'n va sortir de rositas tot i el sidral de Terra i Telefònica) Miguel Angel Rodríguez MAR, el botellaire de las 'canicas', Blesa a Cajamadrid i algun pressumpte que em deixo. 

En el cas del Sr. Blesa, potser ha estat jutjat, com li va passar a Mario Conde, perquè cap dels dos eren banquers, i els de tota la vida no volen extranys en el seu negoci, els llops entre ells no s'ataquen, però els que volen introduir-se en el ramat, el 'macho Alfa' els detecta i elimina.

Ja ho deia fa una dies: Espanya és una unitat de destí en l'irracional on sempre manen els mateixos oligarques amb total impunitat des fa uns quants anys per a no dir segles. O sia, com a Catalunya però a l'engros i amb més caspa.