{ads}

# BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ - ACTUALITAT - INFORMACIÓ - OPINIÓ - POLÍTICA - COLLONADES - NOTICIES CURIOSES - CONTEXTO - SUE...

FIRA MEDIEVAL? PERQUÈ?


Aquest senyor que podeu veure a la foto traient pa d'un forn de sola alimentat amb llenya i el pa de la foto següent,  n'ès el resultat en l'entorn de la Fira Medieval que es celebra enguany a Sabadell, i ve a ser un reflex de la buidor estúltica de la nostra societat. A sant de que celebrar una Fira Medieval, disfresats a l'ùs i venent de tot no medieval i a més a més a sobrepreu, com no sigui que encara estem a l'època medieval, de fet la diferència rau en que hem canviat delmes per imposts i - oficialment - hem abolit el dret de cuixa, a banda que la cervesa la prenem fresca. Per la resta si fa no fum som el mateix lloc, l'únic que fan aquestes firetes és refregar-nos-ho per la cara. 

té bona pinta aquest pa, però en el forn on l'han cuit. a les set de la tarda serà goma 2. Té poca alçada i no ha desarrollat prou.

Afortunadament en el cas que m'ocupa, el pa ja l'havia comprat abans a un forner que és o s'ha de comprar el pa, car l'ofici de forner és tan antic que en començar-lo no hi havia ni putes que diuen que és la professió més antiga de la humanitat, o sia que ni això és cert, abans hi havia els forners i l'estultícia dels homínids com a oficis més antics.

Publica un comentari a l'entrada

11 Comentaris

  1. Osti, quina joia llegir algú que pensa el que a mi em semblava que eren neures i ràbies meves...

    ResponElimina
  2. Tengo un amigo que monta este tipo de "actividades", la verdad es que en muchos casos son penosos, por la indumentaria y por los productos que venden, aquí hubo una moda hace tiempo que se ponían como setas..

    ResponElimina
  3. N'hi ha, d'una altra modalitat també molt cridanera i és la fira alternativa. Jo encara no he aprés a distingir-les.

    ResponElimina
  4. ZEL, al contrari de l'acudit de l'Eugenio, sovint són molts els qui van en contra direcció.

    ResponElimina
  5. aqui, aunque a la baja sigue Temujin, podría contarte de una señora que fabricaba pan ecológico en el obrador mas guarro que he visto en mis largos años de vender harina, con harina normal y vendía el pan en los mercados medievales como pan ecológico, cuando lo no lógico es que lo vendiera. Al doble del precio normal, eso si, que borricos si somos.

    ResponElimina
  6. Nos va la marcha de lo bio y nos creemos todas las tonterías de lo ecológico.
    Ya va bien esto de la fira medieval, pero para los que quieren hacer cajón...Hoy tenemos en Barcelona 10 barcos que han descargado...67.000 tipos con máquinas de fotos...Y por lo que parece, eso dice el alcalde, demos gracias a Dios que sabemos hacer camas y servir copas, porque nuestro oficio será el de camareros...Así que bienvenida la fira del gall, la de los mediavales, la de las naranjas pochas y la del bacalao en remojo...

    ResponElimina
  7. Ha, ha...! Acostumen a estar ben plens, Francesc. Suposo que això ja ho respon. I com a lloc per anar a passar el matí millor el mercat medieval que una gran superfície.

    Ara també hi ha mercats romans arreu: Balnes, Badalona, Tarragona, Empúries...

    Passejar el parent o la parenta, entretenir els nens i fer el gasto. Juguete completo, juguete Comansi.

    ResponElimina
  8. Miquel, aixó dels creures es la repera, venen com a ramats i amb pastorra a la burxaca. Que bonica es Barcelona vista desde el Tibidabo.

    ResponElimina
  9. deu ser aixó Enric, a mi és que les grans superficies o 'suficies' em posen molt nerviós, si hi estic més de 30 minutos començo a angoixar-me i a posar-me insuportable.

    ResponElimina
  10. Jordi Ferran i Moltó10 de juny, 2013

    Quan es va crear Medievàlia a Sabadell a la Plaça de Sant Salvador al barri de Covadonga, teniem molt clar que volíiem reivindicar les nostres arrels històriques i culturals mitjançant la recreació d'un mercat del segle XII. Del cert, es complexe recrear amb exactitut l'época. Pel que fà als artesans, no cal oblidar que cal promocionar-los, perquè activitats com la nostra es l´única sortida que tenen per a donar-se a conèixer. Accepto les vostres critiques, però també aniríem millor, si fessiu una mica d'esforç per entendre "l'esforç" que un col.lectiu ciutadà com el nostre (organitzadors de Medievàlia 97) vam fer aleshores. Altra cosa es el que passa avui dia; que l'actual organització a preferit el mercantilisme abans que compagnar-lo amb coherència amb la difusió de les nostres arrels històriques. Moltes gràcies, Atentament, Jordi Ferran i Moltó (creador de Medievàlia)
    https://www.facebook.com/novamedievalia.sabadell?ref=tn_tnmn

    ResponElimina
  11. Hola Jordi, gràcies pel teu aclariment. Entec el que dius, i no es pas inquina personal, però conec algun cas de venda a fires medievals de productes naturals o ecològics que no ho són. Concretament una senyora de Vallgorguina que suposadament venia pa ecològic, i el feia en un obrador ple de merda i amb farina normal i corrent. És d'això del que em queixo.

    ResponElimina