Se'ns ha acusat sovint als qui érem joves a finals del 60's de ser excessivament transcendents, quan no esotèrics, preocupats per la quinta essència de les coses, massa conscienciats socialment, utòpics o somia truites, rebels del no possible o apòstols de la demagògia. Una mica de tot hi ha, i és cert que bufàvem bastants coloms també, embrancats amb onirismes hinduistes, fums marejants i una enorme capacitat d'absorbir tot quan arribava als nostres sentits, vingués d'on vingués i sempre i quan no fos excessivament lògic. Ens varem perdre per camins confosos i deixar també prendre el pel (per Lobsang Rampa i algun altre), varem creure que era possible el retorn dels bruixots, i que existia un realisme fantàstic, que tot era possible si s'hi creia fermament, que es podia canviar el món i creiem hi havia la platja sota les llambordes; que s'havia de prohibir prohibir i que podíem aconseguir ser uns éssers lliures i viure en llibertat.
I més coses en les que creiem que fins i tot fa una mica de vergonya recordar-les ara que han passat tots aquests anys. Potser varem absorbir massa informació en poc temps, varen passar massa coses en aquells anys de la nostra joventut, tot era nou i es movia molt de pressa, encara no havies acabat de pair una experiència quan ja n'apareixia una de nova, a més a tots els nivells, musical, cinematogràfic, literari, sexual, social... Tot s'esdevenia rapidíssim, solapant-se sovint, i finalment va resultar de mal pair i no fórem capaços de sortir-nos-en, acabant perduts en mig de la superficialitat actual, seduïts pels cants de sirena del benestar i confosos en no entendre que havíem fet malament o que no havíem sabut fer prou bé.
I han passat gairebé quaranta anys d'aquells somnis trencats o malbaratats, tot ha seguit igual o pitjor, no s'ha assolit gairebé cap fita de les perseguides, ans al contrari, cada vegada gaudim de menys llibertat i estem més fortament vigilats per a no dir sotmesos per uns Estats obsessionats (aparentment) per la nostra seguretat, que fan que aquesta perilli encara més i sigui més difícil de preservar la nostra intimitat.
Després de quaranta anys com sol passar i ja ve de vell, volíem menjar-nos el món i aquest se'ns ha cruspit, engolits per la maquinaria burocràtica capitalista que ens ha relegat a ser un més, dins del no res que som els ciutadans, enmig d'aquest engranatge perniciós que compra voluntats i idees amb el poder del diner i la aparent seguretat. Volíem la llibertat i varem acabar pagant una hipoteca a trenta anys per viure en 70 m2, suspesos en l'aire normalment, consumint com a possessos i anant de vacances a llocs inversemblants.
Deia no recordo qui que si fins als trenta anys no ets anarquista ets un idiota i si ho ets a partir dels trenta també ho ets. El problema de la meva generació és que ja no som anarquistes però se'ns ha quedat igualment cara d'idiotes.
Deia no recordo qui que si fins als trenta anys no ets anarquista ets un idiota i si ho ets a partir dels trenta també ho ets. El problema de la meva generació és que ja no som anarquistes però se'ns ha quedat igualment cara d'idiotes.
Un 10 poe el final de su arguneto.
ResponEliminaSalut. Jo soc un idiota més.
I LO PITJOR, ES QUE NO HEM SABUT RECTIFICAR......ENTORTILLAGTS EN ELS NOSTRES VELLS IDEALS.
ResponEliminaAquí una altra idiota... què hi farem? (no és pas un consol)
ResponEliminaJo no ho veig tan negre, el que passa és que ens fem grans de forma irreversible i això no es pot arranjar. Eren anys en els quals es van canviar moltes coses per millorar i l'error va ser creure que sempre seria així, una progressió endavant, econòmica i, ai, moral. Però tan sols mirant una mica enrere hauríem constatat que les coses no han estat mai així i que la història és una muntanya russa que puja i baixa.
ResponEliminaBenviguts al club dels idiotes.
ResponEliminaVaren canviar moltes coses Júlia, és cert, i seguiràn canviant, perquè encara que últimament tinguem dubtes seriosos, el món sempre va endavant, nomès que ara sembla que hagi fet una aturada técnica abans de continuar avançant.
ResponEliminaJo no crec que el món sempre vaig endavant, té alts i baixos, si et toca el temps a l'alça tens la sensació que va endavant i si et toca el temps més dolent, que va cap al caos. Imagino la bona gent que va morir en temps de la puixança d'Hitler o a la primera postguerra, em temo que la seva percepció era la d'anar al desastre, més aviat. Volem creure que sempre va endavant, això sí, però la història mostra que no és ben bé d'aquesta manera.
ResponEliminacon tenim memòria selectiva Júlia, volem creure que el món sempre va endavant, o gairebé sempre.
ResponEliminaLo peor es que muchos se pasaron al otro bando, son los peores.
ResponEliminaPues si Temujin, pero no se les ha quedado la cara de idiota como a nosotros.
ResponElimina