San Sebastián de los Ballesteros és un municipi de Còrdova. Cada any des fa temps el segon diumenge de maig fan a Sabadell on varen emigrar molts dels seus vilatans, la seva romeria, la Romeria de los Ballesteros. Des de primera hora del maí es concentren al centre de Sabadell, carruatges decorats a l'ùs, alguns fins i tot amb ginesta, cavalls, vestis de faralaes i sevillanes a dojo i a tota pastilla.




Sincerament, el volum de la música a quarts de nou del matí d'un diumenge rùfol i quiet, molesta, però és un cop l'any i s'ha d'entendre i respectar. A mi m'agrada, és gent agraida amb les seves arrels que manifesta la seva identitat d'una manera natural i alegre com són els andalusos. Sense complexos, vaja.




El que sempre m'he preguntat es si nosaltres podriem organitzar un aplec sardanista a Andalusia, a Extremadura ja se que no, per manifestar la nostra identitat. Pero nosaltres no hem emigrat a Estremadura o Andalusia. Aquesta deu ser la diferència que nosaltres sabem valorar i a vegades em temo que ells no.

Dit això, bona romeria, i fins l'any vinent, però sis us plau: 'bajarsus un poco la música' que atabala...