El Comitè de Savis reunit pel Govern per fer una proposta de sostenibilitat per al futur de les pensions ha completat el seu informe. Aquestes són les seves conclusions, que han estat presentades per cinc dels seus membres:


ELS DOTZE SAVIS AMB LA MINISTRA BAÑEZ, LA ROCIERA

L'element clau de la proposta és el factor de sostenibilitat, el mecanisme que ha de blindar l'equilibri financer del sistema públic de pensions davant els seus principals amenaces: envelliment de la població, baix nivell d'ocupació o un eventual despesa excessiva per pensiones.
En la proposta dels experts, aquest factor de sostenibilitat es compondria de dues fórmules: un factor d'equitat intergeneracional, que busca el sistema a mitjà i llarg termini, i un factor de revaloració anual, que busca ajustar les despeses del sistema en el curt termini davant possibles impactes inesperados.
El factor de revaloració anual tracta d'acomodar el cost de les pensions a la disponibilitat de recursos de la Seguretat Social, però no en funció de les tensions puntuals que es puguin posar de manifest en els pressupostos en un any concret sinó a llarg del cicle econòmic.

Tota aquesta incontinent parafernalia de paraules vol dir: pèrdua de poder adquisitiu per part dels pensionistes. I legalment, una estafa amb incompliment de la llei que diu que les pensions s'han de revisar cada any d'acord amb l'IPC.

El sistema de pensions en si ja és una estafa, en funcionar de manera piramidal, perquè no és cert com s'ens ha dit que hi hagi un fons de pensions, aixó no existeix, simplement cada més,uns cotitzen i paguen i altres cobren, i com això s'ha desnivellat en baixar els que paguen i augmentar els que cobren, ara no els quadren els números. Clar que aquí l'Estat té un problema: com jo, molts han cotitzat i pagat tota la seva vida laboral a la Seguretat Social, i volem i tenim tot el dret a percebre la nostra pensió i sense cap pérdua de poder adquisitiu.
Que no toquin les pensions, que per aquí poden començar a prendre mal. Som molts els jubilats i poc per a no dir res tenim a perdre i si molt a guanyar.