El primer ministre britànic, David Cameron, ha assegurat aquest dilluns que els serveis secrets del Regne Unit treballen dins de la legalitat, després de la polèmica generada pel presumpte espionatge en el centre d'escoltes GCHQ.
En unes declaracions a Essex, als afores de Londres, Cameron ha dit que les agències d'intel·ligència estan subjectes a un "control adequat" i són necessàries per protegir als ciutadans d'un "món perillós", en referència a les activitats terroristes.
El primer ministre conservador ha respost d'aquesta manera a les filtracions en el diari 'The Guardian' sobre les labores del GCHQ, el centre britànic d'escoltes ubicat en Cheltenham (oest d'Anglaterra), cuyas activitats són secretes. D'acord amb el rotatiu britànic, el centre utilitza des del 2010 un programa secret nord-americà, 'Prism', per obtenir informació privada dels principals servidors d'internet.

Ah! Winston Churchill se sentiría orgullós del cinisme del Sr.Cameron; manifestar que els serveis secrets del Regne Unit treballen dins de la legalitat, és un acudit  surrealista digne de Groucho Marx. Si aquests serveis són secrets, com va dir al seu dia Margaret Tatcher, no se sap que fan, ni tan sols si existeixen, precisament per què són secrets; però el que si sabem i no cal que ens ho jurin i perjurin, és que no és així, que de legalitat poca i il·legalitat, tota i més, que per això són Serveis Secrets i de fet, aquesta és la seva feina, estar fora de la llei. Pel bé dels ciutadans, aixó si.