La tancada d’immigrants a l’església de Sant Bernat Calbó del Poblenou, que va començar dimecres al migdia després del desallotjament de l’assentament del carrer Puigcerdà, és més a prop del final. Ahir l’Ajuntament de Barcelona va acceptar ampliar el dispositiu especial d’atenció per incloure-hi els desallotjats que no s’hi van acollir dimecres mateix. Els organitzadors de la tancada van començar a elaborar una llista d’afectats, que tenien previst presentar a l’Ajuntament avui mateix.
Sembla doncs que l'Ajuntament ha acabat posant fil a l'agulla per sol·lucionar el problema que ell mateix havia creat. Si tenim una gent que ara no ens interessa, una ma d'obra barata desocupada i sense recursos, no els podem deixar abandonats a la seva dissort, en algún lloc han de malviure, i una nau okupada no és el millor, però és un lloc on dormir fora del ras.
No deixa de ser curiós les dificultats de tipus legal que hi ha per desallotxar una casa que és teva i que ha estat ocupada per okupes blancs, mentre que aquesta nau abandonada que ocupàven els senegalesos negres va ser desallotjada pels mossos amb un aparell d'agents exagerat sense cap problema legal.

Es veu que no és igual ser okupa blanc que negre, fins i tot en això hi ha diferències.