Els homes no som tan inútils com diuen les dones que ho som, vegis sinó la història de Derek un patriota desconegut, que ho va donar tot pel seu país, fins i tot el seu do més preuat l'essència del seu tresoret. La noticia la vaig publicar fa uns dies a Collonades i d'això va, de les gònades i la seva prolongació retràctil aplicades al servei del País. Ja no queden patriotes així, ara tot és artificial.

La Primera Guerra Mundial es va emportar la vida de milions de soldats i va mutilar la vida sexual de molts que en tornar a casa no podien procrear, bé per incapacitat física o per arrossegar traumes psicològics. Un jove va ajudar a compensar la situació. La doctora britànica Helena Wright, pionera en educació i teràpia sexual, va proposar el 1919 una secreta i controvertida solució: recórrer als serveis d'un home que ajudés a moltes d'aquestes dones a ser mares sense establir llaços emocionals. El candidat havia de ser alt, guapo (amb bona dentadura), intel·ligent, educat, saludable i viril, segons informa el portal 'The Daily Mail'.

L'elecció va recaure sobre un jove de 20 anys anomenat Derek, a qui la doctora va conèixer a través de la seva esposa, la infermera Suzanne. Les dones que necessitaven del seu servei es posaven en contacte amb Wright, i ella els fixava una cita amb Derek a través d'un telegrama a canvi de 10 lliures i la promesa de guardar el secret. Derek es vestia amb vestit fosc, camisa blanca, llacet i barret, mentre "les bones maneres, el seu somriure i entusiasme feien la resta", explica el diari. Cada cita es concertava coincidint amb les millors dates per concebre de cada dona i poques vegades es repetia.

Cada vegada que un fill seu arribava al món, la doctora Wright li informava a través d'un telegrama. Entre 1917 i 1950 Derek va ser pare de 496 nens. També va tenir tres fills en el seu matrimoni i dos amb l'amant del seu pare (que després de la mort del seu pare va esdevenir la seva). També va tenir 4 fills a Malaya, Singapur. La resta van ser concebuts amb les pacients d'Helena Wright a les clíniques de Knightsbridge i Notting Hill.