"ETA va matar per l'autodeterminació i no vam cedir. El PSC ho ha de tenir clar". Contundent advertència la que ha llançat aquest diumenge l'alcalde de Saragossa i exministre del PSOE, Juan Alberto Belloch, en una entrevista a l''Abc', on reitera que el PSOE no assumirà ni donarà suport al dret a decidir."

Juan Alberto Belloch, que és l'ombra d'ell mateix des que és alcalde de Saragossa ha perdut el nord, el sud l'est i l'oest del seu pensament polític, en una deriva radical espanyolista producte del panxacontentisme de qui té un càrrec pùblic cómode i ben remunerat i no vol complicar-se la vida, a banda de com a bon cànid, saber i agraïr qui li dona de menjar.
Aquest ex-demòcrata liberal diu que no pensa donar suport al dret a decidir com a membre del PSoE, i en un totum revolutum clàssic de l'espanyolisme ranci i ignorant ho barreja amb ETA i els seus 1000 assassinats. Invita al PSc a unir-se a la seva deriva paranoide adduïnt que Eta va matar per l'autodeterminació com ja he dit. O sia que el Sr. Juan Alberto Belloch és un ignorant, un pobre i acomodat ignorant. Eta no matava per l'autodeterminaciò - burru - ho feia per alliberar al poble basc del jou espanyol - un concepte com a mínim discutible -, però la questiò és que gràcies a ETA i als seus més de 1000 morts, el país Basc i Navarra tenen el concert econòmic que tenen i nosaltres no, potser perquè com si le va escapar una vegada a Jordi Pujol, nosaltres no varem tenir algú que matés a temps, i en canvi vàrem dissoldre Terra Lliure. 
És trist, però és així, potser caldria recòrrer a la violència per assolir els objectius de país però no és aquest el nostre estil. Si ni tan sols sabem recòrrer a la violència verbal que el Sr.Belloch i altres elements de la caverna mediàtica tant bé dominen i practiquen. Espanya és una unitat de destí en l'irracional.