DICTADOR NEGRE, DICTADOR BLANC


A les 10 de la nit d'ahir, telecinco va oferir a qui ho volguès veure, un apassionant partit amistós de fúmbol: Guinea-Espanya. És veu que a Guinea hi ha una dictadura (i tambè petroli), i una serie d'entitats a nivell mundial i tambè alguns partits polítics han criticat que Espanya jugui aquest partit, pel que l'infumable i analfabet president de la Federació Espanyola de fúmbol, ha manifestat que no s'en cobren ni cinc, ni tan sols ell, que és el rei d'aquests 'mamoneos'.
Anem sobrats d'hipòcrites que se l'agafen - quan els hi convé - amb paper de fumar. D'acord que la república de Guinea poc o gens en té de democràtica, més o menys com Qatar, Xina, Dubai, o altres llocs on ningú fa escarafalls d'anar-hi a correr en moto, cotxe o jugar a fútbol, o fins i tot organitzar-hi olimpíades o mundials.
Dit això, la transmissió de tele 5, de la que n'he escoltat els primers 20 minuts, m'ha transportat a 50 anys enrere. El concepte a l'inrevès era exactament el mateix de quan a l'Espanya franquista venien equips d'altres països més o menys democràtics, que representaba reforçaven el règim i se'ls rebia amb tota pompa i ciscumstància. 
Pot tractar-se d'un sentiment de culpa per com va abandonar Guinea el govern d'Espanya, o simplement, que els comentaristes de telecinco, molt espanyols ells, viuen en el temps que viuen, que no és precisament el present. Nomès ha faltat que la transmissió fos en blanc i negre.
Lamentable la roda de premsa d'abans d'ahir d'Angel Maria Villar, negant-se a contestar sobre el tema que parlava del partit amb Guinea, i ningunejant a banda de la premsa, als jugadors que tampoc es que estessin, en el cas de Llorente i Bartra molt afortunats. Per cert, Angel Maria Villar fa molts anys que dicta dins la Federació Espanyola de Fúmbol, o sia que el partit d'ahir va ser entre dictador negre i dictador blanc, nomès que el negre, més elegant, va tenir el detall de no asistir a l'encontre.
No sé com va acabar el partit, ara van 0-1, algú d'Espanya ha marcat un gol, qui? no ho sé, i no crec importi a ningú, possiblement si té una mica de dignitat, ni a ell mateix.
Comparteix:  

Comentaris

 1. Villar, es la viva imagen de los males de este país. Es curioso ver como hay miles de españoles que se piensan que viven en una democracia porque cada cuatro años votan en una elecciones manipuladas donde no pueden elegir a sus candidatos libremente y donde sus votos no valen lo mismo en función de a quien se vote.

  ResponElimina
 2. Dictador negre, dictador blanc i dictador àrab amb calerons o dictadors xinesos amb possibilitats d'oferir bons negocis, n'hi ha per a tots els gustos.

  Al Temujín; cierto, pero no estamos en una dictadura como la del Teodoro, las cosas como son.

  ResponElimina
 3. Temujin, no es exactamente lo mismo, dentro del desastre lo de ahora es mejor que una dictadura. Ya decía

  Churchill que la democracia era el menos imperfecto de los sistemas de Gobierno.

  salut

  ResponElimina
 4. Això Júlia, és com els moros que venen en pastera o els que venen amb iot a Marbella. El tracte és molt diferent.

  ResponElimina
 5. Detrás esta la Elf que es la que domina el petroleo, como antes estaba Campsa...y Villar está puesto a dedo como los jueces y magistrados, como el CPJ, como el del banco de España, como el de Telefónica, como en las diputaciones, como...en todo...como en todo
  esto es una obra de teatro...y como decía aquel ..y teatrrrro del buuueno.

  ResponElimina
 6. Mientras estamos como tontos viendo el futbol nos quitan y roban nuestros derechos.
  Venga, a ver el jurbol, país de gallinas.

  ResponElimina
 7. Mientras estamos como tontos viendo el futbol nos quitan y roban nuestros derechos.
  Venga, a ver el jurbol, país de gallinas.

  ResponElimina
 8. Francesc és la segona vegada a la vida que visc aquesta situació-diguem tan a prop -la primera va ser fa 35 anys. Un amic meu, Domingo Catalan, campió del món dels 100 km (abans era una barbaritat, ara no és res) li pagaven 2 milions de pessetes per córrer una cursa a Sud-àfrica, i el govern d'aquí li deixava anar, gairebé l'obligava però ell no volia. Al final va haver d'anar perquè si no el castigaven a no poder córrer enlloc durant 2 anys. En aquell temps el govern també tenia els seus interessos, i no eren esportius, és com ara. La pela és la pela. El que comenta Temujin crec que està equivocat, almenys jo no ho veig com ell.

  ResponElimina
 9. Tula, GALLINAS NO! país de cobardes miserables, tu i yo también.

  ResponElimina
 10. Josep, ecordo a Domino Catalán. Pensa que tampoc ha fet cap mal la selecció espanyola anant a jugar un partir de fútbol a Guinea, per a ells és molt important, i, a vegades succeeix que coses petites donen lloc a fites més grans.

  ResponElimina
 11. Miquel, sainet i gràcies, o ópera bufa, però no teatre, el teatre és cosa seriosa.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada