A les 10 de la nit d'ahir, telecinco va oferir a qui ho volguès veure, un apassionant partit amistós de fúmbol: Guinea-Espanya. És veu que a Guinea hi ha una dictadura (i tambè petroli), i una serie d'entitats a nivell mundial i tambè alguns partits polítics han criticat que Espanya jugui aquest partit, pel que l'infumable i analfabet president de la Federació Espanyola de fúmbol, ha manifestat que no s'en cobren ni cinc, ni tan sols ell, que és el rei d'aquests 'mamoneos'.
Anem sobrats d'hipòcrites que se l'agafen - quan els hi convé - amb paper de fumar. D'acord que la república de Guinea poc o gens en té de democràtica, més o menys com Qatar, Xina, Dubai, o altres llocs on ningú fa escarafalls d'anar-hi a correr en moto, cotxe o jugar a fútbol, o fins i tot organitzar-hi olimpíades o mundials.
Dit això, la transmissió de tele 5, de la que n'he escoltat els primers 20 minuts, m'ha transportat a 50 anys enrere. El concepte a l'inrevès era exactament el mateix de quan a l'Espanya franquista venien equips d'altres països més o menys democràtics, que representaba reforçaven el règim i se'ls rebia amb tota pompa i ciscumstància. 
Pot tractar-se d'un sentiment de culpa per com va abandonar Guinea el govern d'Espanya, o simplement, que els comentaristes de telecinco, molt espanyols ells, viuen en el temps que viuen, que no és precisament el present. Nomès ha faltat que la transmissió fos en blanc i negre.
Lamentable la roda de premsa d'abans d'ahir d'Angel Maria Villar, negant-se a contestar sobre el tema que parlava del partit amb Guinea, i ningunejant a banda de la premsa, als jugadors que tampoc es que estessin, en el cas de Llorente i Bartra molt afortunats. Per cert, Angel Maria Villar fa molts anys que dicta dins la Federació Espanyola de Fúmbol, o sia que el partit d'ahir va ser entre dictador negre i dictador blanc, nomès que el negre, més elegant, va tenir el detall de no asistir a l'encontre.
No sé com va acabar el partit, ara van 0-1, algú d'Espanya ha marcat un gol, qui? no ho sé, i no crec importi a ningú, possiblement si té una mica de dignitat, ni a ell mateix.