EXCÈS POLICIAL I VEÏNAL


No  és la primera vegada que és dona un cas d'excés policial com el del Raval on, el mes passat, va morir Juan Andrés Benítez, després de ser reduït i detingut per un grup de mossos. Les imatges que varen gravar els veïns, són esfereïdores i han tingut un ressò mediàtic molt gran.

Sorprèn i molesta que les imatges difoses ho fossin a travès d'un mitja com el País des de Madrid, mentre els d'aquí no les publicaven, amb un excés de cautela informativa, que no és nou, quan es tracta de temes que poden perjudicar la imatge de país, en aquest cas de la seva policia.

Com més greu és l'error comès i més s'intenta amagar, més aflora i s'escampa com taca d'oli i aquesta negació dels fets, i és el que genera més malfiança per part dels ciutadans. Negar l'evidencia és un costum massa estès entre els polítics, però és una mala praxi que no duu enlloc i acaba tornant-se en contra d'ells mateixos.

El pitjor, és que casos com aquest del Raval, generen una manca de credibilitat de la nostra policia, i ens porten a situacions com la d'ahir en què uns ciutadans mòbil en mà, varen impedir la detenció d'un jove a un Bar del Turó de la Peira per part dels mossos.

Compte amb veïns justiciers qual Chuck Norris armats amb els seus mòbils i la seva intolerància i falta de respecte a les forces d'ordre. Si es perd aquest respecte, anem per mal camí, car s'estan posant les bases del desordre anàrquic que no conduirà a res de bo.

Que dos mossos s'extralimitessin de manera desproporcionada amb el cas del Raval, no vol dir que la resta siguin igual, perquè, si no respectem a la nostra policia, deixem de respectar-nos a nosaltres mateixos i entrarem en una perillosa voràgine que pot fer la situació difícil de controlar.
Comparteix:  

Comentaris

 1. Cuando uno pierde su credibilidad llevando una chapa que lo acredita como creible, malo.
  Pasa lo que pasa.
  Y pasa que no son creibles.
  No es una sola muerte, ya llevan 3.
  No es una sola paliza, llevan grabadas 3
  y no es solo un mentir, llevan varios, entre ellos la pérdida de un ojo de una señora a la que niegan haberle disparado por no haber llevado armas de goma.

  Lo que sucede FRANCEsc, es que a esta policia le enseño la guardia civil de los de antes. Esto deberías ponerlo claro siempre cuando hables de los que mandan y los que nos quieren mandar.
  Les guste o no, los mandamases son de la escuela del tricornio, y así nos va.
  Por cierto, no has puesto la noticia de que si se gana la independencia lo primero que se quiere hacer es nacionalizar Telefónica. Si, a la boliviana, e el deseo del control del tal junqueras.
  Ahhh y van locos por poner una tasa, que no impuesto al ADSL...yo creo que lo confunden con el LSD...
  Al tiempo
  Ja parlarem.
  Salut

  ResponElimina
 2. Es lo que hay, mira a los policías de U.K. sin pistola por la calle y aqui hasta los pone-multas la llevan.

  ResponElimina
 3. Els policies que es van extralimitar al Raval no són 2, sinó 8. Quasi res. Fa quatre dies van fer pedre un ull a una dona. Fa pocs anys van torturar un inmigrant rumanès. El resultat: impunitat i vergonya.
  En aquest escenari, és molt normal i comprensible que passi el que ha passat al Turó de la Peira. Perquè si jo puc faré el mateix que aquests veïns.

  ResponElimina
 4. Els mossos estan en el punt de mira de tots els mitjans. És bo que no es tapin fets com el del Raval i es castiguin als implicats (no com la guàrdia civil o la policia nacional, que tampoc deuen ser uns sants) però cal anar en compte perquè les persones tendim a generalitzar, sobretot els aspectes negatius, i no podem perdre una policia que necessitem i que tant ens ha costat tenir.

  ResponElimina
 5. El que trobo lamentable és que cada dia, cinquanta vegades, ens passin les mateixes imatges i tornin a donar voltes sobre el tema, sobre aquest o sobre algun altre, es genere judicis paral·lels i això em sembla greu.

  Els cossos policials mai seran purs del tot no ens enganyem, volem polícia o no en volem? Es com pensar que poder 'no haver-hi' errors mèdics, per exemple.

  Un altre tema són les generalitzacions sobre els sectors professionals que es fan 'gràcies' a aquestes intervencions mediàtiques que crec excessives, encara més quan no hi ha hagut, encara, una condemna en ferm.

  I no dubto pas del fet que hi hagi males praxis i gent violenta en aquests cossos, ep.

  ResponElimina
 6. Temujin, los bobbies llevan un pito y cuando alguno tiene algun poroblema toca el pito y aparecen sus compañeros. Por lo menos antes era así, ahora no sé.

  ResponElimina
 7. Miquel, cònec un dels psicolegs dels mossos a Mollet, parlo del començament i n'explicava de l'alçada d'un campana del personal que admitien. Dit aixó, no són ni millos ni pitjors que guardia civil, policia nacional, o altres forces policials. Nomès que als mossos, se'ls mesura per un raser més prim.

  ResponElimina
 8. lluís, els que colpejaven sembla eren dos o tres, i en aixó que dius no hi esgic d'acord, s'ha de respectar la policia en general, i si s'extralimiten, se'ls ha de castigar, no encobrir, d'acord. Però si no respecem a la policia deixem de respectar-nos a nosaltres mateixos, com dic a l'escrit.

  ResponElimina
 9. a aixó em venia a referir Loreto, no se'ls mesura igual que a altres policies.

  ResponElimina
 10. recorda l'accident de l'AVE de Santiago Júlia, varen passar les imatges del fatídic revolt de l'accident fins a l'extenuació. És el nou periodisme del SEGLE XXI.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada