CORRUPCIÓ DE MENORS


L'aforisme que he posat avui de Joan Fuster, és d'aquells que contenen una certesa irrefutable:

¿Corrupció de menors? Probablement, fins que un menor no siga degudament corromput no esdevindrà adult.

A tall d'inventari, un exemple: Estava l'altre dia el meu nét de cinc anys amb el seu pare a la fruiteria on treballa, és d'aquestes franquícies que ara s'han posat de moda on venen un eufemisme de fruita, insípida i inodora, però és el que hi ha.
Com s'acostava l'hora de tancar i els quedava poc julivert, el meu gendre va dir a la seva companya: guardarem el julivert per aquella senyora que el ve a buscar a última hora, i si ve algú altre li direm que s'ha acabat.
En aquestes que es presenta al moment una senyora a comprar i demana si hi ha julivert, i el meu gendre li diu que s'ha acabat, i aleshores salta el Roberto (el meu nét) i diu: Papa, sí que n'hi ha de julivert, l'acabes de guardar a dins.

Ara, fes-li entendre al nen que no ha de dir mentides. I així és com eduquem als nostres fills, ensenyant-els-hi, i inculcant-els-hi tots els nostres errors i mancances del dia a dia.
Comparteix:  

Comentaris

 1. Ostres..
  és una bona reflexió...
  ostres....ostres....

  ResponElimina
 2. Francesc, els nens no menteixen. Som nosaltres qui els ensenyem a fer-ho. I si podem fer-ho amb mala llet, millor que millor. A vegades no, clar. El cas de la teu nét jo ho he vist també en altres nens, no de 5 anys però 6 o 7 segur.
  Un 10 per el nano, i ho sento molt per el pare, de debò.

  ResponElimina
 3. Jamás mentir al frente de los hijos.

  ResponElimina
 4. De vegades és molt complicat passar de l'anècdota a la teoria social o a la pedagogia... hi ha mentides i mentides, i de vegades la societat funciona perquè funcionen les mentides socials. Com en aquest cas, en què la mentida respòn a una intenció "bona" i justificada.
  La mentida es complica quan incorpora una mala intenció. Com per exemple quan el Junqueras ens diu que Europa ens acollirà amb els braços oberts, i alhora aprova que el Mas-Colell es vengui baratos els actius sanitaris de la Generalitat: en aquest cas la mentida incorpora un grau de filldeputesa extrema. Ho expliquen millor aquí: http://angelsmcastells.com/2013/11/06/republica-catalana-versatil-y-business-friendly/

  ResponElimina
 5. Josep, d'això es tracte, els anem ensenyant a mentir, a ser hipócrites, falsos.... s'en diu formar-los per fer-los homes de bé. De fet, potser ha de ser aixì, imagina't que tothom dies la veritat de tot el que pensa a tothom, acabariem a hosties.

  ResponElimina
 6. lo notan Isabel. Si les mientes lo notan.

  ResponElimina
 7. no em barrejis la mainada amb la xusma política Lluís, aquests segons menteixen per reial decret i va en el seu ADN mentir, manyuclar i manioular constantment.

  ResponElimina
 8. Eso es porque el perejil no es del niño...

  ResponElimina
 9. ahí les ha dado, los niños son egoístas per se, no hace falta enseñárselo.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada