No  és la primera vegada que és dona un cas d'excés policial com el del Raval on, el mes passat, va morir Juan Andrés Benítez, després de ser reduït i detingut per un grup de mossos. Les imatges que varen gravar els veïns, són esfereïdores i han tingut un ressò mediàtic molt gran.

Sorprèn i molesta que les imatges difoses ho fossin a travès d'un mitja com el País des de Madrid, mentre els d'aquí no les publicaven, amb un excés de cautela informativa, que no és nou, quan es tracta de temes que poden perjudicar la imatge de país, en aquest cas de la seva policia.

Com més greu és l'error comès i més s'intenta amagar, més aflora i s'escampa com taca d'oli i aquesta negació dels fets, i és el que genera més malfiança per part dels ciutadans. Negar l'evidencia és un costum massa estès entre els polítics, però és una mala praxi que no duu enlloc i acaba tornant-se en contra d'ells mateixos.

El pitjor, és que casos com aquest del Raval, generen una manca de credibilitat de la nostra policia, i ens porten a situacions com la d'ahir en què uns ciutadans mòbil en mà, varen impedir la detenció d'un jove a un Bar del Turó de la Peira per part dels mossos.

Compte amb veïns justiciers qual Chuck Norris armats amb els seus mòbils i la seva intolerància i falta de respecte a les forces d'ordre. Si es perd aquest respecte, anem per mal camí, car s'estan posant les bases del desordre anàrquic que no conduirà a res de bo.

Que dos mossos s'extralimitessin de manera desproporcionada amb el cas del Raval, no vol dir que la resta siguin igual, perquè, si no respectem a la nostra policia, deixem de respectar-nos a nosaltres mateixos i entrarem en una perillosa voràgine que pot fer la situació difícil de controlar.