Insultar o amenaçar un policia en una manifestació es considerarà infracció greu i estararà sancionada amb una multa de fins a 30.000 euros. És una de les mesures de la nova llei de seguretat ciutadana, que també inclou que els pares paguin els desperfectes que ocasionin els seus fills al carrer i que la policia pugui establir "zones de seguretat" contra els 'escraches'

Insultar, vexar, amenaçar o coaccionar els membres de les forces i cossos de seguretat de l'Estat durant una manifestació serà considerat una infracció administrativa "greu" sancionada amb entre 1.001 i 30.000 euros de multa. Aquesta és una de les principals novetats de l'avantprojecte de llei orgànica de Seguretat Ciutadana que el ministeri d'Interior preveu portar divendres al consell de ministres i que té com a pilar fonamental la protecció dels policies davant els atacs, segons ha avançat el departament que dirigeix ​​Jorge Fernández Díaz.

Ai senyor! que bonica és la democràcia i la llibertat d'expressió, i com cuita i beneficia als ciutadans. Llàstima que quan és a l'inrevés, que la policia, mossos o qualsevulla altra espècie cascadora de ciutadans actua indiscriminadament contra aquests ciutadans, sovint innocents, la llei de Seguretat Ciutadana no contempli can mesura sancionadora que serveixi per reparar el dany causat a aquests ciutadans, i sinó que li ho preguntin entre altres a David Fernández o Ester Quintana.

De fet, més que llei de seguretat ciutadana, s'hauria de dir 'llei d'inseguretat ciutadana'. Però, que es pot esperar del germà de l'Albertito, l'home sempre avinagrat i enfadat amb tot el món. Indigne d'ocupar el Ministeri que ocupa, car és el Ministeri de la represio exterior, que no d'interior.