La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camarga, ha anunciat aquest dimecres que el seu partit organitzarà un fòrum, que es podria celebrar al gener o el febrer, per explicar "la veritat de la història d'Espanya i de Catalunya" davant el simposi "de l'odi i de la divisió "impulsat per la Generalitat amb el títol 'Espanya contra Catalunya'. Així ho ha assegurat la líder dels populars catalans en roda de premsa al Senat, en què també ha anunciat que el PP vol comptar amb el suport del PSC i Ciutadans en la posada en marxa d'aquest fòrum.

"El Partit Popular de Catalunya està preparant un fòrum de la veritat, del rigor històric i de la convivència en el qual volem col·laborar amb el PSOE i també amb Albert Rivera, i que es faci de manera conjunta, un fòrum en què puguem convocar els millors hispanistes i en el qual, amb rigor, es fomenti la idea que Espanya és una realitat plural de la qual Catalunya sempre ha format part", ha explicat.

Ja sé que PP i la veritat sobre Catalunya sona a oxímoron, és més, personalment em molesta el menyspreu i criminalització contra el simposi demonitzat abans de fer-se. Llevat de Sobrequès que vindria a ser un hoolligan tranuitat, la resta de ponents són historiadors o academics seriosos i amb un discurs coherent, raonat i prou contrastat sobre el maltractament de l'Estat Espanyol (que no Espanya) vers Catalunya.

El que menys molesta són les paraules d'un subproducte rapinyaire com Rosa Díez, la nova Joana d'ARC a la defensa d'Espanya, o les diatribes de la xusma periodística madrilenya, els autèntics generador d'odis i intolerància, però Alícia Sanchez-Camarga o Rivera que són d'aquí saben la veritat o l'haurien de saber, i no precisament la que volen imposar, parlant curiosament de 'rigor històric', quan més aviat el seu rigor és histèric.

No es por prohibir el Simposi 'Espanya contra Catalunya'. No el pot prohibir ningú, perquè no és por prohibir l'evidència ni un acte formats per acadèmics seriosos abans que es produeixi. Potser s'hauría de prohibir que Alicia Sanchez-Camarga segueixi en la política activa, per haver mentit sobre l'afer del restaurant, i haver-nos fet perdre molt de temps; ara m'ofenc i vull arribar fins al final, ara cobro i retiro la denuncia, i ara em conformo amb el que diu la justícia.  Vergonyós i menyspreable.

Parla de la veritat Alícia, i aquesta paraula sona obscena a la seva boca.