Els mitjans estan informant sobre una nova moda, el " biquini bridge". Si es fa un rastreig a Google News, al moment d'escriure això eren 71 mitjans els que donaven entitat a la notícia: "La perillosa nova moda entre les més joves", "La tendència que amenaça les platges", "La moda perillosa de aquest estiu" i altres títols per l'estil, alarmen sobre una aparent nova costum entre les noies de lluir un pont conformat per la part inferior de la biquini suspès entre els dos ossos del maluc. Fotos, galeries, especialistes opinant ... però, el biquini bridge mai ha existit.

El ja llegendari fòrum 4chan ve inventant absurdes històries que, després, els mitjans publiquen com veritables i, moltes vegades, acaben a la llarga sent-ho. És a dir, en lloc de que alguna cosa passi i els mitjans es facin ressò de la tendència, els mitjans es fan ressò d'un invent i, amb la seva difusió, acaba convertint-se en alguna cosa real. Ja havia passat l'any passat, quan 4chan imaginar el hastag #CutForBieber, en què suposades adolescents es tallaven les seves venes reclamant que Justin Bieber deixi de fumar marihuana .

Això és el que va passar amb el "biquini bridge". El 5 de gener, un usuari d'un fòrum de 4chan va proposar la idea d'inventar i viralitzar la tendència, crear un hashtag, convertir-lo en trending topic, difondre'l a través de xarxes socials (fins i tot creant fakes de comptes de celebrities en xarxes socials lloant el biquini bridge) i, immediatament després, inventar la rèplica, és a dir, falses respostes indignades a una tendència que ni tan sols existeix.

I va funcionar. En aquest post es descriu com es va anar plantant la història, pas a pas fins a l'arribada dels mitjans massius convertint en notícia. I encara que uns pocs (com Perioismo.com de qui n'he tret la imnformació), Washington Post o USA Today ) ho fan per alertar de la broma, la resta es fa ressò alegrement de la llegenda urbana. Lo qual tampoc  ens hauria de sorprendre, aquest ipus d'històries són proeucte d'una societat avorrida i malalta, i a la que en el fons, li es ben bé igual si la noticia és certa o no, car de fet no té cap importància.

El que disfrutaria com un berro amb internet, seria Goebbels, ell va ser el pare de la manipulació, iteració i tergiversació. Compte! que d'ací a quatre anys pot tornar.