LA FUNDACIÓN FRANCISCO FRANCO


La noticia la va publicar Nació digital fa uns dies i no ha tingut massa ressó, potser perquè com les denuncies de Manos limpias, ja cansen i la gent està per altres questions, encara que no siguin gaire més seriores. I la noticia era que la Fundación Francisco Franco reclamava 'un cop d'estat que liquidi el règim actual: "És urgent i imprescindible un cop alliberador de la democràcia que restitueixi les lleis" perquè, segons ells, "cal acabar amb la impunitat del separatisme" i amb un suposat "intent pertinaç de destrucció de la nació més antiga d'Europa".

Algú s'imagina l’existència d’una fundació Adolf Hitler o Benito Mussolini que, a més de recordar la seva sinistre persona i els seus actes més grotescos, reclamessin un cop d’estat? podeu imarginar-vos un govern alemany o l'italià que hagués subvencionat una fundació com aquesta. Per què a Espanya un govern com el de Mariano Rajoy, o abans ZP pot destinar 147.000€ de diners públics a una fundació que exalta un home i una dictadura que va cometre crims de lesa humanitat?

Doncs això és la Fundación Francisco Franco, que continúa activa mani qui mani a la Moncloa. I no crec que ningú sigui tan ingenu per creure que un govern del PP o del PSOE es comprometria amb aquesta tasca jurídica d'aplicar-hi la nova llei i per tant deixar de subvencionar-la. Sembla clar que la nova llei de seguretat ciutadana no se li aplicarà perquè aquesta legislació només té prevista la seguretat d’aquells que dominen la política i el capital, qui en la seva majoria, són parents de coneguts franquistes com explicava l'altre dia.  

Ara, si als de la CUP se'ls ocorreix parlar de donar un cop d'Estat, ja la tenim armada, i mai millor dit.    

12 comentaris:

 1. Que el aznar y el rajoy permitan el pago a esta fundación no me extraña, FRANCESC, lo que si me extraña es que no se cortara bajo el mandato de ZP. de verdad.
  es una de las tantas cosas que se me escapan de el señor de la ceja.
  salut

  ResponElimina
 2. no vàrem fer net durant la transició Miquel, i hi ha encara massa franquistes que manen o toquen poder com per eliminar aquesta Fundació, de fet els franquistes el que han fet es el relleu generacional i prou, amb una vitola de pseudo-demòcrates.

  ResponElimina
 3. Tens raó...tens raó...
  Ayer me encontré con F Cornadó en el Mdo y hablamos sobre el tema. Cornadó es un tipo inteligentísimo y me da sopas con hondas en todo los sentidos; le suelo escuchar siempre y opina como tu en esto de que no se hizo limpio. Yo también lo creo así.
  Ahora he estado visionando un video de fin de año de Anguita, y ostias si tiene razón, pero lo tratan como a un viejo chocho los mismos de su partido, no interesan mentes claras que digan los que hay detrás de las multinacionales y los sentimientos patrios...
  Y hoy casi me meo de risa cuando he leído las declaraciones de Durán...dice algo así que él es imprescindible para efectuar el diálogo entre Catalunya y España por su experiencia...
  El tipo no quiere dejar el hotel de 5 estrellas de Madrid....que chuscos y que soberbios.
  Un beso muy , muy fuerte en esta mañana gris.
  salut

  ResponElimina
 4. Una altra ment lùcida i culta la d'en Francesc, no n'hi ha masses Miquel.
  Quan a Duran, una barrut, això és el que és.

  salut

  ResponElimina
 5. QUE PODEM ESPERAR,SI "MANA"ELS CADELLS DEL MOVIMIENTO NACIONAL.
  PER CERTM,LES VICTIMES DEL TERRORISME,TAMBE VAN D'AQUEST ROLLO.

  ResponElimina
 6. Increïble que passi això a l'Europa del segle XXI... Però m'has sorprès amb una altra cosa: Wittgenstein i Hitler anaven junts a escola????

  ResponElimina
 7. Jo tampoc ho sabia, Salvador, ho he tret d'aquí:

  http://milinviernos.com/2013/03/01/hijos-de-maro-entrega-27/

  ResponElimina
 8. Oliva, la AVT està fent més mal per les víctimes del terrorisme que bé. Feixistegen de llarg....

  ResponElimina
 9. Francesc, jo penso igual que vosaltres sobre la Transició, però crec que no hauríem de criticar-la (no sé si és la paraula) Que es podia fer en aquell moment? El que sí que és greu és que hagin passat els anys i no s'ha fet res sabent que això estava aquí.
  I no són només "Manos Limpias" hi ha un altre que demana la Unitat d'Espanya igual que abans. El president és aquell senyor que va rapte l'ETA, te'n recordes, crec que era un empleat de presons?
  Sobre la CUP aquesta gent ho té clar, se'n van si els dóna temps, i la veritat és que no se perquè es critica tant que hi hagi gent independentista, perquè no ens preguntem qui els ha creat? Perquè ningú escolta des de Madrid? I perquè no tenen dret a intentar formar alguna cosa nova veient que aquest tren ja no porta enlloc? I les votacions ja decidiran..

  ResponElimina
 10. Josep crec és Ortega Lara, que ha fundat un partit.

  A Madrid sordegen Josep, o ho fan veure, però no volen escoltar ni entendre res. Espanya és una unitat de destí en l'irracional.

  salut

  ResponElimina
 11. La verdad no se que meritos tuvo Franco para tener una fundacion con su nombre, fue un militar mediocre en un ejercito que servia de medio para ganarse la vida a los hijos más estupidos de las familias adineradas, como muchos partidos politicos en la actualidad. En Burgos asesino masivamente a muchos burgaleses discrepantes y dejo un perimetro a treinta kms de la capital, sembrado de tumbas anonimas de personas asesinadas por las noches tan solo porque no estaban de acuerdo con él. Quizas seria mejor hacer rollos de papel higienico con su semblante y se podian llamar:
  "Papel higienico "El Caudillo" para limpiarse el culillo".

  Los muertos no iban a volver, pero donde esten seguro que les sale la sonrisilla.

  ResponElimina
 12. dicen que su padre le llamaba Paquita por su vos aflautada.
  Lo del papel higiénico me gusta, daría gustirrinin...

  saludos

  ResponElimina

Amb la tecnologia de Blogger.