La noticia la va publicar Nació digital fa uns dies i no ha tingut massa ressó, potser perquè com les denuncies de Manos limpias, ja cansen i la gent està per altres questions, encara que no siguin gaire més seriores. I la noticia era que la Fundación Francisco Franco reclamava 'un cop d'estat que liquidi el règim actual: "És urgent i imprescindible un cop alliberador de la democràcia que restitueixi les lleis" perquè, segons ells, "cal acabar amb la impunitat del separatisme" i amb un suposat "intent pertinaç de destrucció de la nació més antiga d'Europa".

Algú s'imagina l’existència d’una fundació Adolf Hitler o Benito Mussolini que, a més de recordar la seva sinistre persona i els seus actes més grotescos, reclamessin un cop d’estat? podeu imarginar-vos un govern alemany o l'italià que hagués subvencionat una fundació com aquesta. Per què a Espanya un govern com el de Mariano Rajoy, o abans ZP pot destinar 147.000€ de diners públics a una fundació que exalta un home i una dictadura que va cometre crims de lesa humanitat?

Doncs això és la Fundación Francisco Franco, que continúa activa mani qui mani a la Moncloa. I no crec que ningú sigui tan ingenu per creure que un govern del PP o del PSOE es comprometria amb aquesta tasca jurídica d'aplicar-hi la nova llei i per tant deixar de subvencionar-la. Sembla clar que la nova llei de seguretat ciutadana no se li aplicarà perquè aquesta legislació només té prevista la seguretat d’aquells que dominen la política i el capital, qui en la seva majoria, són parents de coneguts franquistes com explicava l'altre dia.  

Ara, si als de la CUP se'ls ocorreix parlar de donar un cop d'Estat, ja la tenim armada, i mai millor dit.