Aquest escrit de novembre del 2011 explicaria un dels problemes de TV3 i el seu excessiu nombre d'empleats, producte de l'amiguisme d'anar col·locant gent per necessitats polítiques, segons qui ostenti el poder, que en aixó tots són iguals. Són dos exemples prou aclaridors, crec.




"El més de'Abril de l'any 2007 TV3  va enviar al Sr.Canut i el seu equip al Brasil una setmana per veure com Romario des de la llar del pensionista de Botafogo feia el gol número 1000 – que tampoc – en la seva carrera, esportiva. Possiblement en Romario podria vanagloriar-se del “clau”· número 10.000, mil serien molt pocs per a ell, el podrien haver donat en directe i seria més divertit. Es tractava d’una despesa inútil enviar un equip a cobrir una noticia que no tenis massa importància, llevat del propi Brasil, però que li va permetre al Sr. Canut i als seus acompanyants estar-se una setmaneta de turisme a costa nostra. O és que no s'en recorden vostès del Mikimoto i els seus "afers exteriors", aixó si que són vacances ben pagades.
Pitjor és el cas de la Formula 1 que envien a tres paios que no en tenen ni idea a totes les carreres, sort d’en Marc Gené que ho arregla una mica amb els seus comentaris acurats i professionals. Com a contrapartida aquestes retransmissions de la Formula 1 han acabat sent el millor programa d’humor de TV3 després del Polònia, Crackvia i l'APM. 


Fa 24 anys vaig participar a 'vosté jutja', el programa d'en Puyal. Allí vaig conèixer un càmara de TV3 que era de Sabadell. Al cap d'uns mesos me'l vaig trobar a ell i dos més a la terminal del Pont Aeri del Prat mentre feiem cua per embarcar. Ens vàrem saludar i em va explicar que anàven tres mesos a California (al desert) a veure si trobaven una espècie d'ocell que estava en víes d'extinció, o sia, tres paios a pa i ganivet tres mesos per filmar on ocellet que ves tu a saber si el varen trobar i, en cas de que aixi fos, que el programa s'acabés emetent. El cost sembla prou exagerat per un simple ocellet.
Explico aquests dos casos que conec de primera mà, però més n'hi ha d'haver que desconec o desconeixem. A TV3 hi treballen unes dues mil tres-centes persones, que tal i com funciona la informació a dia d'avui, diria que amb una quarta part n'hi hauria de sobres. Succeeix que estàn fent una televisió al segle XXI, amb mitjans i funcionament del segle XX. O així m'ho sembla a mi."