Ahir a la nit no me'n vaig recordar de veure Salvados 'Operación Palace'. Va ser a la mitja part del partit entre Osasuna i Atlétic de Madrid, que en donar una ullada ala Facebook per veure que ha via fet el net en el seu partit de futbol que vaig veure un comentari de la Montse que parlava del programa i que estava indignada. La Montse com molts, s'ho va creure el que estaven explicant, jo inclòs en un primer moment, tot i que em grinyolava el rol de José Luis Garci, però la veritat és que ho varen vestir molt bé, i com de fet, no he acabat d'entendre mai perquè a 'Volver a empezar' li varen donar l'Oscar, la veritat és que tot encaixava prou bé.
No es tracta d'un problema de credulitat, atès si creus en l'Évole i la gent que sortia al programa, la versió fictícia que estaven donant, resultava creïble, al cap i a la fi, sabem que no se'ns ha explicat tota la veritat del que va passar realment el 23F i la gent que va sortir al programa (faltava en Ciurana i el seu sopar a Lleida), sap més del que va dir primer i més també del que va dir ahir.
I d'això ens hauríem de queixar, de què gent com Gabilondo, Leguina i algun altre, ni abans, ni ahir, ens hagin explicat el que realment va passar, i quin va ser en veritat el paper del Rei. Haurem d'esperar 25 o 30 anys, per què es desclassifiquin tots els documents i aleshores, potser... aleshores, sabrem la veritat dels fets. Mentrestant, hem deixat de creure en els uns i els altres. Ja es diu que la primera víctima d'una guerra és la veritat, absorvida per la propaganda, i en aquesta guerra de informació/desinformació, potser si que l'¡ùnic que ha quedat és un intent de salvar d'aquell dia, el real paper del Rei. 

Anava a enllaçar el vídeo del programa que he posat aquest matí al banner del bloc, però m'adono que està desactivat per qui l'ha publicat. Censura?