El reportatge del cas Palace de Jordi Évole no ens hauria d'haver sorprès, de fet sempre tens el dubte permanent de quina informació estàs rebent, si és a l'instant (pot ser en diferit) i si t'has de creure l'informador. La sensació és que rere aquesta intoxicació, aquesta saturació de notícies, sabem el que volen o els interessa que sapiguem i poca cosa més. No cal per això deixar de ser creduls o fins i tot una mica càndids, a vegades fins i tot ens deixen saber la veritat d'alguna cosa.
Orwell ja ens havia avisat....Winston, es dedicava a rectificar les noticies segons convenia.
Orwell ja ens havia avisat....Winston, es dedicava a rectificar les noticies segons convenia.
"Winston Smith viu al Londres d'un virtual 1984, en un món dividit en tres superpotències: Euràsia, Àsia Oriental i Oceania, on imperen, respectivament, el neobolchevismo, la "adoració de la mort" i el INGSOC, acrònim anglo per "socialisme anglès ". El sistema es basa principalment en quatre ministeris:Els ministeris són els següents:
El Ministeri de l'Amor s'ocupa dels càstigs i la tortura com vol, ja que a Oceania no hi ha lleis escrites per no caure en contradiccions.-
El Ministeri de la Pau s'encarrega d'assumptes relacionats amb la guerra i amb fer que aquesta sigui permanent.-
El Ministeri de l'Abundància, encarregat dels assumptes relacionats amb l'economia i d'aconseguir que la gent visqui sempre a la vora de la subsistència.-
El Ministeri de la Veritat, on treballa Winston es dedica a reescriure la història, perquè les prediccions del Gran Germà coincideixin amb la realitat, a través del falsejament a posteriori de les prediccions en els mitjans de comunicació."
Mi edad me permite coger las situaciones con cierto desdén.
ResponEliminaComo prueba de masas supongo estuvo bien y el grado de audiencia ( que es de lo que se trata para la 6 como para las demás cadenas) fue muy bueno.
A nivel personal me molestó. ¿ Quiere decir esto que estuvo mal ?. No. pero creo que al espectador no se le ha de tratar de inteligente por como se tome o deje de tomar una prueba, sino por como se tome o deje de tomar una noticia. Y eso no fue una noticia, fue una obra de teatro, así sin más, con actores retocando una realidad que nos tocó padecer.
Es como, y a grandes rasgos -y sin comparar los casos pero si las situaciones-, me presentaran unas fotos sobre la gran estafa de las cámaras de gas en Treblinka.
Hay cosas que el buen periodista ha de buscar más información...no jugar con ellas, y con el público, que al fin y al cabo lo que quiere es saber lo que pasó.
Salut
El periodismo que yo quiero es el de la informacion, Evole en otros muchos temas ha mostrado ambos lados de una cuestion, que es lo que a mi me gusta, luego yo ya sacare mis conclusiones (acertadas o no, pero mias). Me hubiese gustado un programa en el que se hubiese explicado la labor de los diferentes actores del golpe, de forma seria y entrevistando a ambas partes si fuese posible. Sembrar dudas no es bueno y aqui se sembraron de forma directa bajo el disfraz de una broma y un programa informativo o que quiere ser informativo, para mi no debiera someterse a estas chanzas, porque hay mucha gente que nos gustaria saber lo que ocurrio y no empecemos a hablar de documentacion secreta, hablemos con los protagonistas vivos, que hablen ellos mientras tengan vida, aprovechemosles. Eso es lo que esperaba de Evole y no lo que me encontre, mi felicitacion por su audiencia, el proximo domingo los anunciantes se pelearan por el y por Pedro J, pero yo no estaré alli, Pedro J se aparto de la informacion para dar "su version" y yo me aparte de él y con Evole, creo que me pasara lo mismo. No creo que vea más Salvados, estoy seguro de que Evole tendra mayor audiencia y podra competir con cualquier mujer de torero por la misma.
ResponEliminahi ha dues parts ben diferenciades en l'apreaciació del programa d'Évole, els que hi estàn a favor i els qui estàn en contra, com sol passar en aquest país. Jo, Miquel, estic emmig, per una part estaria molt d'acord amnb tu, però per una altra, no deixa de ser (encara que sigui marejar la perdiu) un excel·lent treball periodístic que ha fet rumiar a molts. Al cap i a la fi, el reportatge, ha estat una manera de denunciar que trenta anys després del 23F, encara no sabem que va passar realment, i el que si sabem es que tardarem com a a mínim 30 anys més a saber-ho.
ResponEliminaTemujin: no pienso ver a Pedro J el próximo domingo, sinceramente no me interesa nada de lo que pueda decir, aunque supongo que algo habrá en la entrevista que dará que hablar.
ResponEliminaEl tipo de periodista que tu reclamas, desapareció hace ya tiempo y ahora sólo quedan los restos, y dentro de estos restos, hay que reconocer que Évole és de lo mejorcito.