DE CAIXERS AUTOMÀTICS


El caixer automàtic és un giny electrònic que s'han inventat els dels Bancs i Caixes per donar (diuen) una millor atenció al client. Consisteix el tema en què per fer un ingrés en efectiu (bitllets i, en algun, moneda i tot) no has d'anar a finestreta on t'atén un empleat o empleada, et conta els diners i després de fer l'ingrès et dóna el justificant. Un justificant en el qual no hi surten tots els números del compte corrent per la cosa aquesta absurda de la llei de prevenció de dades, dades que després les té tothom.

El nou sistema d'ingrés fa que t'hagis de posar davant una màquina més alta i més gran que tu i t'hagis de fer la gestió d'ingressar tu mateix (fins a 3000 euros). I és un conyàs, sobretot si has d'ingressar bastants bitllets, car a la màquina li costa de reconèixer-los, o bé no li agraden, i te'ls comença a tornar. Tu insisteixes i a vegades aconsegueixes culminar l'ingrés amb èxit.
Hi ha dues maneres d'aconseguir fer l'ingrès sense perdre temps i paciència. Una, fer l'ingrés 'en sobre'. Tu indiques la quantitat que vols ingressar, poses els diners dins d'un sobre, que introdueixes a la ranura i ja està fet l'ingrés. El problema rau en què aquí no torna canvi la màquina, ha de ser l'import exacte i no accepta monedes.
L'altra manera, és (sobretot en un ingrés una mica elevat) portar bastants bitllets variats, de (50, 20, 10 i 5), anar a una oficina petita, MAI A LA PRINCIPAL, i arribar-hi quan falti un quart d'hora per tancar. Aleshores, amb cara de pena i de tal·lós, te'n vas a la finestreta i li dius a l'empleat si et pot ajudar a fer l'ingrés, ja que tu no ho has fet mai i no t'aclareixes, i també si et pot canviar els bitllets per de més grans. Normalment, l'empleat o empleada et diu: deixi-ho estar, ja li faré jo l'ingré, i tens ja el problema resolt.
Cada vegada més, Bancs i Caixes et deriven a fer les transaccions cap aquests fòtils electrònics en detriment del futurs empleats prejubilats.
Em consideraré satisfet si qualsevol, de les dues maneres d'aconseguir fer l'ingrés us solucionen el problema que representa barallar-se amb el caixer automàtic.
Comparteix:  

Comentaris

 1. Hace poco tiempo me querian cobrar veinte aurelios, es decir 3.327,72 pesetas por la tarjeta de debito, se la devolví y paso por ventanilla. me comenta Esperanza, la directora de mi oficina, (desafortunado nombre para una empleada de banca) que siu quiero me puede hacer una nueva y tengo un año gratis la contesto ¿y el siguiente? el siguiente, no. Pues nada porque no voy a pagar para que el banco haga negocio. Asi que pago todo en efectivo, como dios manda y los gastos de la empresa con una tarjeta gratuita de mi financiera. Que les vayan dando...

  ResponElimina
 2. Con Temujin ¡¡¡ que les sigan dando ¡
  salut

  ResponElimina
 3. me lo has pisado Temujin, mira que llamarse Esperanza una directora de un Banco.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada