El caixer automàtic és un giny electrònic que s'han inventat els dels Bancs i Caixes per donar (diuen) una millor atenció al client. Consisteix el tema en què per fer un ingrés en efectiu (bitllets i, en algun, moneda i tot) no has d'anar a finestreta on t'atén un empleat o empleada, et conta els diners i després de fer l'ingrès et dóna el justificant. Un justificant en el qual no hi surten tots els números del compte corrent per la cosa aquesta absurda de la llei de prevenció de dades, dades que després les té tothom.

El nou sistema d'ingrés fa que t'hagis de posar davant una màquina més alta i més gran que tu i t'hagis de fer la gestió d'ingressar tu mateix (fins a 3000 euros). I és un conyàs, sobretot si has d'ingressar bastants bitllets, car a la màquina li costa de reconèixer-los, o bé no li agraden, i te'ls comença a tornar. Tu insisteixes i a vegades aconsegueixes culminar l'ingrés amb èxit.
Hi ha dues maneres d'aconseguir fer l'ingrès sense perdre temps i paciència. Una, fer l'ingrés 'en sobre'. Tu indiques la quantitat que vols ingressar, poses els diners dins d'un sobre, que introdueixes a la ranura i ja està fet l'ingrés. El problema rau en què aquí no torna canvi la màquina, ha de ser l'import exacte i no accepta monedes.
L'altra manera, és (sobretot en un ingrés una mica elevat) portar bastants bitllets variats, de (50, 20, 10 i 5), anar a una oficina petita, MAI A LA PRINCIPAL, i arribar-hi quan falti un quart d'hora per tancar. Aleshores, amb cara de pena i de tal·lós, te'n vas a la finestreta i li dius a l'empleat si et pot ajudar a fer l'ingrés, ja que tu no ho has fet mai i no t'aclareixes, i també si et pot canviar els bitllets per de més grans. Normalment, l'empleat o empleada et diu: deixi-ho estar, ja li faré jo l'ingré, i tens ja el problema resolt.
Cada vegada més, Bancs i Caixes et deriven a fer les transaccions cap aquests fòtils electrònics en detriment del futurs empleats prejubilats.
Em consideraré satisfet si qualsevol, de les dues maneres d'aconseguir fer l'ingrés us solucionen el problema que representa barallar-se amb el caixer automàtic.