El número dos de CiU a Madrid, Pere Macías, ha regalat una botifarra catalana al president espanyol, Mariano Rajoy. El gest "simbòlic" de Macias es va poder veure ahir al matí durant la segona sessió del debat del “estado de la Nación” celebrat al congrés de diputats de Madrid. Macias ha aprofitat per promoure el producte: "A la Soraya li he explicat la singularitat de la botifarra dolça". Semblava interessada la Sra Soraya per un producte tan nostrat com és la botifarra, mentre Rajoy posava la cara d'estaquirot habitual.



En Pere Macias però, va perdre ahir (encara hi és a temps avui) l'oportunitat de regalar-li una botifarra d'ou, ja que avui és 'dijous gras'; de fet en podia haver dut unes quantes així com truites de mongeta i botifarra i celebrar al Parlament l'antiga tradició del berenar del dijous gras.

De la mateixa manera que a les fàbriques es parava la producció per berenar els treballadors i els amos, seria un espectacle molt bonic veure a tot el Parlament Espanyol aturat (com ja ho estan gairebé sempre) berenant, fent el traguet i compartint-ho tot amb bonhomia i bon rotllo.

Però això no succeirà, aquesta tropa ha oblidat les tradicions i nosaltres també.