LECTURES D'URGÈNCIES


Quan estàs d'hospitals, es el moment de llegir o rellegir novel·les que tenies oblidades en algun calaix. Com tenim a Urgències al Santiago, el meu pare, almenys fins dilluns, (car el cap de setmana poques decissions es prenen en un hospital, llevat de les emergències) tinc temps per dedicar-lo a la lectura, ja qué afortunadament o dissortadament, als hospitals no hi ha wifi, i als boxes a penes cobertura.
Ahir vaig rellegir un llibret que em vaig comprar als encants per 1 euro: 'Maximas y pensamientos' de Sebastián Nicolas Roch (Chamfort). Aquest lúcid i escèptic moralista, fidel adepte de la Revolució Francesa, va escriure varies obres de teatre i alguns opúsculs filòsofics com aquest que us he dit. Chamfort, de qui es veu sospitaven els del Terror revolucionari, va intentar suicidar-se i finalment va morir a causa de les ferides.

El pàrraf que bé a continuació defineix la seva manera de veure i viure la vida:

"No estudio más de lo que me place; no ocupo mi imaginación más que con las ideas que me interesan. Serán utiles o inútiles, sea a mi, sea a los otros; el tiempo trarerá o no traerá las circunstancias que me harán hacer de mis adquisiciones un empleo provechoso. En todos los casos, habré tenido la ventaja inestimable de no contrariarme y de haber obedecido a mi pensamiento y a mi carácter"
Comparteix:  

Comentaris

 1. me parece genial.
  Salut a Don Santiago ¡.

  ResponElimina
 2. Doncs és una bona manera de prendre's la vida.
  Que el teu pare es recuperi aviat

  ResponElimina
 3. Creo que casi todos nos movemos por similares intereses a los aquí expuestos.

  ResponElimina
 4. ja l'han donat d'alta al Santiago, a les onze ja l'he deixat a casa.

  ResponElimina
 5. Loreto, aquest senyor es va suïcidar, o millor dit, va morir a causa de les ferides que es va fer en intentar suïcidar-se.
  S'assembla a Cioran que predicava i abogaba el suïcidi i va morir al llit als 84 anys i amb demencia senil.
  El meu pare ja es a casa i està bé, gràcies.

  ResponElimina
 6. No me digas eso Temujin, que ayer querías ser mu rico, mu rico, pa morirte mu rico.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada