DEMÀ TOCA....


Les dones viuen; els homes en general es pensen viure, ens diu Fuster. No se si us heu adonat que demà és el dia internacional de la dona, un dia que fa temps ha perdut la postil·la de 'treballadora'. Com ja n'he parlat més d'un any poc hi hauria a afegir, us deixo l'enllaç de l'últim cop que en vaig parlar. 

Deia al començament: no se si us n'heu adonat, perquè aquesta setmana, diaris, ràdios i televisions han tocat més el tema de les dones del que habitualment solen fer-ho, preparant-nos per la traca final de demà, dema toca, tot el dia parlaran d'aquest tema, això demà. A partir del diumenge, tocarà un altre tema i se'n parlar el just de les dones, fins d'ací a un any en què tornaran a parlar-nos-en i sabrem quantes dones són violades, explotades. maltractades i mal pagades, etc.
Suposo que ha de ser així, o potser podria ser d'una altra manera, De fet, cada any, i en fa ja uns quants, les queixes del col·lectiu són les mateixes, vol dir doncs que no hi ha cap avenç en el respecte pels seus drets personals i laborals.
Comparteix:  

Comentaris

 1. No se sap ben bé quina incidència sobre la realitat tenen els "dies internacionals de". És possible que serveixi per molt poc, o en tot cas perquè els publicistes tinguin feina.
  Un altre cop ens trobem amb polítiques publicitàries i d'aparador... Jo crec que ja seria hora de liquidar els "dies internacionals" i començar a treballar en projectes de veritat, i que tinguin pressupostos de veritat.

  ResponElimina
 2. com ha fet Bono avui a ka cimera del Partirnpopular europeu?
  Lluís, tot és una comedia, una farsa, d'uns dies de... que no importen a ningú dels mitjans, per pura rutina en parlen i l'endemà cap parlar d'una altre farsa.

  salut

  ResponElimina
 3. Jo sempre he defensat que cal recordar aquests dies, siguin per conmemorar el que sigui, per no oblidar.
  Tu, que ja em conèixes un xic, saps que per mi és el dia de la dona treballadora,, cap altre nom em val.

  ResponElimina
 4. DONCS SI JOANA, dia de la dona treballadora a la feina i a casa, però ara li han tret lo de treballadora. Em deien ahir a l'ajuntament de Palau de Solità i Plegamans que era perquè no es molestessin les dones que estaven a casa, com si no treballessin.

  ResponElimina
 5. Jo no trauria "dona treballadora", fer les feines de casa també es treballar, no dic que no, però avui commemorem uns fets puntuals que tots coneixem.

  ResponElimina
 6. En España una mujer por el mismo trabajo, la misma responsabilidad y el mismo tiempo, cobra lo mismo que un hombre. No me gustan estos dias, pero en general hay muchos paises donde la mujer es vista como casi un animal, Arabia Saudita, sin embargo les seguimos comprando el petroleo y sus dirigentes son bienvenidos allá donde vayan con sus dineros...

  ResponElimina
 7. fets que es repeteixen anyb rere any Loreto.

  ResponElimina
 8. Temujin, en España las mujeres cobran un 18% menos que los hombres, y tienen dificultades para acceder a cargos ejecutivos. Pero esto no hay que decirlo el día 8 de Marzo de cada año, sinó procurar a lo largo del resto de días de solucionarlo hasta llegar a un trato laboral justo.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada