No se si la mesura d'usar setrilleres irreomplibles als Bars Restaurants i suposo que 'merenderos' ve de Brussel·les o de Madrid, té tota la fila de venir del centre d'Europa on abunden els paràsits avorrits que es dediquen a establir normes surrealistes variades, per no dir-ne directament: collonades com aquesta de les setrilleres que en principi és d'obligat compliment a partir del passat dia 1 de març.
Però, segons explicava Monzó el dimecres a la Vanguardia, sembla que els redactors no han estat prou afinats a l'hora de dictaminar com ha d'anar l'aplicació d'aquesta mesura.
Sembla que la Federacio Nacional d'hosteleria ha trobat un forat en el reial decret 895/2013 (que és el que prohibeix reomplir les setrilleres d'oli). El forat on escapolir-se de l'escomessa del reial decret es posar dins del setrill o setrills d'oli alguna herba o similar com all, farigola, una fulla de llorer, cayena o altri, i sempre i quan s'etiqueti l'exterior del setrill on posi clarament 'adob per amanides' ja és dins de la llei la setrillera sense necessitat de que sigui irreomplible, i com de fet els alls, llorers o herbotes en general (la cayena no ho sé) no afecten molt al producte, el clients no crec es queixin. 
De fet, m'agradaria saber si algun restaurant xinés adequarà les seves setrilleres a la normativa del reial decret. No ho crec, que aquests van a la seva bola.
Ai! que bonic es transgredir un Reial Decret, i a més de manera subtilment aromàtica. Sembla que els redactors no han estat prou afinats i els de la Federació Nacional d'hosteleria, si!.