El magistrat titular del Jutjat d'Instrucció número 22 de Barcelona va admetre a tràmit la denúncia presentada per una representació de la trentena de jutges que van signar el manifest a favor del dret a decidir per la publicació al diari La Razón de les seves fotografies del DNI. Una decisió que implica i compromet als responsables del ministeri de l'Interior espanyol  que podrien haver incorregut en un delicte. 

En un pais normal, mitjanament democràtic, aquest seria un fet gravissím, però Espanya no és un país normal i menys encara democràtic. Començant per l'estrany objecte ranci religiós que tenen de Ministre de l'Interior. Ho explica a nacio.cot Quicu Sallès tant  bé, que 'no hase falta desir nada más':

"Francisco José Aranda Guerrero és un home convençut de la seva feina. Va ingressar al Cos Nacional de Policia i es va integrar a l'Escala de Comandament després de dures jornades a la Brigada Central d'Estupefaents. Va canviar de vida i el van nomenar cap de la brigada regional de la policia judicial a Euskadi, amb seu a Bilbo, on es veu que aquells temps s'aprenia molt.

Ho va fer bé i va promocionar fins a un dels llocs més destacats de la poderosa Comissaria Central d'Informació, el van fer segon de la Unitat Central d'Informació Exterior. Després el van destinar d'agregat a l'ambaixada d'Espanya a Washington. Posteriorment va ser cap de de la Unitat de Cooperació Policial Internacional, coordinant els organismes com Interpol, Europol o Sirene a tot l'Estat. Va arribar a ser president del consell d'Administració de l'Europol.

El comissari Aranda ara ja és comissari principal i des el passat 19 d'octubre de 2013 és el cap de la Divisió de Documentació i Arxiu de la Direcció General de la Policia. És a dir, l'encarregat i màxim responsable policial de les delicades bases de dades de policia espanyola i del seus serveis d'informació. Per tant, a les seves mans té milions d'empremtes o fotografies de DNI.

Aranda va substituir en el càrrec Pedro Polo García, un altre comissari principal, nascut el 1950, que durant molt temps va ser cap de la comissaria del Congrés de Diputats, cap de servei de les comissaries especials, cap de la comissaria de l'Audiència Nacional, cap de la comissaria del Consell General del Poder Judicial i del Tribunal Suprem. Ara és subdirector general de Logística. Així, Polo va ser comissari al Congrés quan l'actual ministre, Jorge Fernàndez Díaz, era diputat o bé secretari d'Estat de Relacions amb les Corts.

Aquests dos tenen com a superior, el director adjunt operatiu -el número dos de la policia-, el comissari Eugenio Pino Sánchez, un home nascut el 1951, que va ser comissari amb 41 anys després d'organitzar i dirigir la seguretat dels Jocs Olímpics de Barcelona (Operació Garzón?). Per cert, també va coordinar i comandar els operatius de les bodes de les infantes i el príncep espanyols. Per altra banda, també va estar nou anys a les unitats antiavalots fins que es va consolidar com un analista de prestigi a la Comissaria General d'Informació.

A la vista de tot això, a ningú no li hauria d'estranyar que l'Estat espanyol sigui l'únic del món en el que apareguin fotografies del DNI de magistrats en un diari de Madrid, de profundes conviccions espanyolistes i d'indissimulat integrisme catòlic, pel simple fet que es mostrin favorables a posar urnes.

També possiblement, l'Estat espanyol deu ser l'únic del món que el ministre de l'Interior no només es penedeix d'una filtració gravíssima d'aquesta mena, sinó que se'n fot -diu que els jutges buscaven notorietat i així ja la tenen- i acusa sense cap mena de recança als... 

Mossos! Ja ho veuen, i n'hi ha que es volen federar."

Malgrat tot, i vist el panorama, continuo pensant que la millor solució per assolir la independència de manera ràpida i pràctica, és aplicant el pla B.