ÚLTIMS ESCRITS

8/recent/ticker-posts

SÍ, SÍ, PERO NO PER MI


El cantautor valencià Raimon ha rebut aquest dimarts al Palau de la Música el 46è Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, que li va atorgar Òmnium Cultural el passat mes de març . Al recollir el guardó, Raimon ha assegurat: "No em sento que sóc dels meus quan els meus volen que jo sigui com ells voldrien i no com ells saben que sóc". El cantautor ho ha manifestat després que digués fa poc més d'un mes que no és independentista perquè no ho té clar.
Encara que no es vulgui reconeixer, hi ha un integrisame radical de pensament únic que menysprea o desqualifica als qui no estàn amb ells, o sia la independència. Si no votes SÍ,SÍ ja ets un botifler o un unionista, i aquesta actitud que existeix, té molt poc de democràtica i si de dictatorial feixistoide. El que li ha caigut a Raimon per dir el que va dir, que ell no se sentia independentista, que no ho tenia clar, quan és evident que hi està en el seu dret a ser el que ell vulgui, ell i qualsevol ciutadà. El que és important és que si es celebra la consulta, els ciutadans de Catalunya votin, cadascú el que consideri oportú i totes les postures han de ser igual de respetades i respetables, faltaria més.
Aquesta intransigència existeix, es palesa, i no m'agrada gens ni és bo pel pais, fins i tot per a ells mateixos, els intransigents, als qui els bosc no els deixa veure els arbres (i ja ho dic com ho vull de dir encara que sia a l'inrevès), entre altres questions, perqué són incapaços d'adonar-se, d'entendre, que en l'hipotètic cas que es celebrés la consulta el 9N, el SI,SI, dificílment arribaria al 30/35%, diguin el que diguin les enquestes, que a l'hora de la veritat la covardia i conservadurisme congènits dels catalans apareixeràn, i sinó al temps.
En el meu cas, si es pot anar a votar el 9N, votaré SI,SI, però  no ho farè per mi, sinó per un bon amic recentment desaparegut que em va demanar que si us plau, votes SÍ,SÍ per ell, que no per a mi. I la paraula donada s'ha de complir, encara que sigui a contracor..

Publica un comentari a l'entrada

10 Comentaris

  1. No faltes a tu palabra dada. Es lo único que nos diferencia de las cosas.
    Por lo demás, decirte que estoy de acuerdo contigo, y que no se tendría que olvidar que Omnium Cultural, es otro apartado subvencionado de esta, la gran olla de grillos de nuestro país.
    En fi, salut que no falti...i pelas tampoc...
    Ahhh tindrem que quedar per veure la tieta i donarti el llibre ¡¡¡

    ResponElimina
  2. A mi siempre me merece respeto la gente que culpe su palabra, es lo que diferencia a los hombres de los monigotes.
    Por lo demas, ya sabes mi opinion, lo que incumbe a España lo deben votar todos los españoles y no creo que en tiempos de crisis sea bueno hacer mudanzas o pensar en hacer mudanzas.

    ResponElimina
  3. AL SETEMBRE MIQUEL, abans encara d'anar a votar.

    salut

    ResponElimina
  4. la palabra dada hay que cumplirla Temujin, eso es sagrado.

    ResponElimina
  5. No crec que sigui només covardia i conservadurisme allò que faci que potser no surti allò que -se suposa- molts voldrien, hi ha molta gent que pensa com en Raimon però no diu res per no crear tensions a tocar de casa.

    ResponElimina
  6. Ja saps JÚLIA que sobre aquest tema s'ha D'ANAR MOLT EN COMPTE amb el que es diu, fixa't en Raimon, li han dit de tot. I possiblement molts, que desconeixen la seva trajectoria artística i el seu copromís personal.

    ResponElimina
  7. Fracsec, tu tens raó d'actuar d'aquesta manera, i m'agrada i per descomptat en Raimon també fa bé. Però perquè els guanyadors de la història han de tornar a ser guanyadors de la història i els altres que es fotin la llegua al c... Una vegada més?. Llegiràs i sentiràs que baia un espectacle molt "boxornors" ahir en el Congrés de Diputats a l'hora de votar. Cartells, ikurrinyes, males contestacions (deien) Uns "No" amb una mica de menyspreu... Uns partits que traïcions els seus ideals i els fan votar "Si" volguis o no a un rei per tornar a ser súbdits un cop més.

    Però no diuen mai que ens en tret la il•lusió una vegada més, amb les seves festes borbòniques, els seus (desfiles) i els seus capellans. I que em de continuar por "los siglos de los sigles" com a súbdits. No, ja veig que no podré votar, però no per si vull la independència o no. Tan sols per si vull demanar permís. Ara dirán que "no es el momento", oi que si?
    I tant de bo siguin tots els espanyols que votin. Ara veurem allò dels boicots als productes catalans, "españolizar", les signatures, el idioma común, i "os queremos mucho. Sin vosotros sería otra cosa". Tot això no ho dic amb cap rancúnia, ni odi (que no se que és) però sí que vull d'una punyetera vegada que tothom es tregui la màscara, aquí i allà.

    ResponElimina
  8. Em dol que tinguis raó. Certament hi ha un cert radicalisme en totes les posicions i s'agreugen.

    Però també he de dir que aquí els únics que treballen per a poder votar que NO, som els que volem votar que SÍ. No ens eximeix, sens dubte, però és alguna cosa. I no tots som uns radicals. Com seria absurd creure que ho són tots els que no estan amb nosaltres.

    ResponElimina
  9. JOSEP, enten el que dius, però no tot el mal ve d'Almansa, a casa també tenim festeros intransigents i sectaris, i el que és important és que es pugui votar el 9N i cadascú que voti lliurement el que consideri oportú.

    ResponElimina
  10. aixó ja ho sé Joan, a tot arreu hi ha de tot, i el que li deia a Josep, l'important és que el 9N es pugui anar a votar, cadascú segons consideri.

    salut

    ResponElimina