ÚLTIMS ESCRITS
latest

dimarts, 16 de setembre de 2014

FLOÏD I GOMINA


"Desde 1932 el masaje Floïd Genuino mentolado vigoroso se elabora de acuerdo con una fórmula exclusiva cuyos efectos resultan beneficiosos para la piel. Calma cualquier irritación producida por el afeitado, proporcionando una maravillosa sensación de frescura en la piel. Esta edición especial recrea las formas de los famosos... primeros frascos de Floïd. Los productos Floïd nacieron en 1932 para las barberías españolas y llevan desde entonces desarrollando productos para el cuidado de la piel del hombre. "Del hombre muy hombre!"... como afirma su publicidad."

Aquesta olor de l'after shave o massatge Floïd que es deia o encara es diu, anys ha, m'agradava i en canvi ara em molesta, la trobo com us ho diria, antiga, hortera. El Santiago, el pare, l'ha gastat tota la vida i encara ara el fa servir.
Em preguntava ahir que perquè jo no feia servir after´shave Floïd o un altre després d'afaitar-me. La resposta és de manual: amb els gel del d'afaitar que s'empren avui i les fulles d'afaitar (que no són Palmera) sinó Gilette, la pell no s'irrita i ja no cal posar-se massatge de cap mena.

Succeeix, que les persones sovint seguim una serie de rutines, practiquem una serie d'hàbits, per què si, per què sempre s'ha fet així i a ningú se li acut questionar-se deixar-los. El pare es posarà Floïd fins l'últim afaitat, i no sabrà encara perqué ho fa. 
Aixó passa amb molts àmbits de la vida, fins que algú decideix trencar el costum, la rutina, i se li acut - per exemple - convocar una consulta. Ningú hi havia caigut, mai s'havia fet, i no deixa de ser curiós que, els qui s'hi oposen ho fan perquè de sempre se suposa que s'hi han d'oposar, sense aportar cap explicació raonable a la seva oposició, i no s'adonen - per exemple - que si és cert com diuen que nomès el Govern de l'Estat pot convocar referendums, la Generalitat de Catalunya, és Govern de l'estat tambè (per la part est), i per tant té tot el dret a convocar-lo. Però els del Govern (els de Madrid) encara fan servir Floïd a banda de molta gomina i no se n'han assabentat, ni volen assabentar-se. Els trens són a punt de xocar
« PREV
NEXT »

8 comentaris

 1. Més enllà de les metàfores polítiques em recorda el pare que era un dels pocs luxes que es permetia, el Floid que li portaven els reis... i l'olor sempre me l'evoca per això la trobo entranyable com la de l'Heno de Pravia

  ResponElimina
 2. Conocí al Sr Enrique Colomer, padre, en la calle Aragón, antes de la venta a la Revlón...Siempre dijo que ese era su producto estrella.
  Los americanos de la Revlón, me consta, para vender más agrandaron un par de milímetros la boca de salida del líquido, y si, también me consta que se vendía mucho más.
  salut

  ResponElimina
 3. Yo nunca he usado after save, como tampoco nunca he usado colonia (miento muy pocas veces). En no pocas ocasiones la colonia quiere ocultar el mal olor, y para eso solo hay que tener higiene.
  Siempre me afeito a cuchilla, como tengo la cara dura, no hay riesgo de cortes (ejem, ejem..)

  ResponElimina
 4. Por cierto, no me gusta la gomina y no me suelen gustar los que la llevan de determinada forma.

  ResponElimina
 5. a mi també magradaba la seva olor Júlia, i me'n posaba de jovenet, però actualment és com si l'hagues avorrit, trobo que és una olor massa forta.

  ResponElimina
 6. em constaba que era un invent català Miquel, el que no sa bia és que l'havien venut a Revlon.

  salut

  ResponElimina
 7. After shave ya no hace falta Daniel, además recurdo que Gary Cooper en una peli se afeitaba en seco con una navaja de sstas de medidas considerables, ni jabon i after shave, iy uno no va a ser menos que Gary Cooper.
  Colonia si, la colonia hay que oonersela despues de la ducha, sino aun es peor que no ponérsela. A mi me gusta mucho una que compro en Lanzarote hace ya cinco años de Angel Schlesser, que a pesar del apellido es español 'esperit de gengibre'

  ResponElimina
 8. A mi tampoco me gusta la gomina y menos aún los que se la ponen a litros, bàsicamente en Madrid.

  ResponElimina