ÚLTIMS ESCRITS
latest

diumenge, 21 de setembre de 2014

SORAYA, LA IGNORANT
Soraya Sáenz de Santamaría li ha dit a Artur Mas que és el President de tots el catalans, perquè la Constitució ho permet, i s'ha quedat tan ampla. La vicepresidenta del Govern Espanyol sembla obviar que La Generalitat té els seus orígens a 'les Corts Reials Catalanes' del segle XIII i que va ser abolida pel Decret de Nova Planta, ara fa 300 anys, el 1716, després que Felip V guanyés la guerra de Successió. Precisament és això el que es commemora a Catalunya cada 11 de setembre. 
Durant la República, Macià primer i Companys després van ser presidents de la Generalitat. Va ser durant la guerra civil espanyola, el 1938, que Franco la va abolir de nou. Mort el dictador, Adolfo Suárez va restablir la Generalitat provisional. A l'octubre de 1977 Josep Tarradellas és nomenat president de la Generalitat de Catalunya. Posteriorment, el 1978, s'aprova la Constitució Espanyola i, el 1979, l'Estatut de Catalunya; una Constitució per cert a la qual AP no era molt favorable. 

Artur Mas, com ha recordat avui, és el 129è president de la Generalitat perquè l'han triat els catalans, no perquè la Constitució espanyola ho hagi permès. Però la Senyora vicepresidenta sembla ignorar tot això, perquè és una ignorant, o li interessa aparentar-ho.
.
« PREV
NEXT »

13 comentaris

 1. Francesc,
  Mai han valgut saber res. Es dediquen a pervertir la Història sense cap mirament. Així és Espanya menyspreant el que ignora.

  ResponElimina
 2. IGNORANCIA O MALA JEIA?...
  EN CERCLES,DIGUEM QUE PRO ISRAEL,ES COMENTA,QUE ES PREPARAR UN "MARTIN VILLA" O SIA UNA MENA DE CAS SCALA,AN SON MOLT CAPAÇOS.
  LO SER ES QUE VOLEN PROVOCAR VIOLENCIA,CAL GASTAR MOLT DE SEINY.

  ResponElimina
 3. Ella el que vol dir és que la Constitució contempla que tinguem autonomia i el dret de votar el nostre President, com dient, que no s'amparen en la Constitució per treure'ns el dret a decidir, és a dir, la consulta, és a dir que ratifica mitjançant una excusa per idiotes que no pensen tocar la Constitució perque ja és segons ells com ha de ser, el problema Sra. Soraya és que els catalans de idiotes no en tenim un pel, sabem que son les majories les que guanyen en un pais democràtic i vostè i els del seu partit son tan espavilats que en lloc d'aturar-les, les augmenten. Si la Constitució no permet que es faci una consulta democràtica on ja s'ha vist que els catalans la reclamen, haurem de dir que estem sota una dictadura, i ens quedarem tan amples com la Sra. Soraya.

  Petons Francesc i una abraçada pels sapastres :D

  ResponElimina
 4. Estic pensant que hauríem de fer una consulta preguntant a tots els catalans si volem o no volem una consulta. L'Artur hauria de confrontar i reflexionar llavors els vots a favor i en contra, i jo tindria més clar de quina majoria estem parlant, pel meu voltant és evident, es evident que la gent la reclama, però com que les càmares no sempre ensenyen la realitat potser necessitem anar a Madrid amb un suport majoritari que ara com ara no té, perque no pot dir que no té resposta ni pla de futur per els cinc mil·lions de catalans, per exemple, que manifesten que si que volen la consulta.

  ResponElimina
 5. Gloria, com deia Machado: envuelta en sus andrajos desprecia cuanto ignora.

  ResponElimina
 6. Oliva, ja vaig escriure l'altre dia que d'un moment a l'altre apareixerien pistolers. Temps al temps.

  ResponElimina
 7. Gemma, aixó de fer un consulta per preguntar si volen la consulta, sembla les Hernández&Hernáncdez del tin-tin, però estaria bé.

  Els hi seran donats els records als sapastres.

  salut

  ResponElimina
 8. jajaja, és que en obliguen a això, i si en Mas ho hagués fet en el seu moment, potser no hagués tingut la necessitat de pujar-se al carro de la independència.

  Salut

  ResponElimina
 9. Mas poc en té d'independentista, passa que s'ha trobat amb el marró i ara no sap com escapolir-se'n...

  ResponElimina
 10. No ho sé, penso que ell sol s'ha ficat en aquest marró, tenia que haver fet com un estudi de mercat abans de jugar-se el negoci i perdre el capital.

  ResponElimina
 11. s'hi va trobar al bell mig Gemma, i m'imagino que se'n surt com pot. A banda, fixa't amb la foto que es d'avui, de Soraya, sembla que vagi restrenyida....

  ResponElimina
 12. Doncs si un diumenge va restrenyida imaginat el dilluns jajaja

  Bona nit, maco

  ResponElimina