Soraya Sáenz de Santamaría li ha dit a Artur Mas que és el President de tots el catalans, perquè la Constitució ho permet, i s'ha quedat tan ampla. La vicepresidenta del Govern Espanyol sembla obviar que La Generalitat té els seus orígens a 'les Corts Reials Catalanes' del segle XIII i que va ser abolida pel Decret de Nova Planta, ara fa 300 anys, el 1716, després que Felip V guanyés la guerra de Successió. Precisament és això el que es commemora a Catalunya cada 11 de setembre. 
Durant la República, Macià primer i Companys després van ser presidents de la Generalitat. Va ser durant la guerra civil espanyola, el 1938, que Franco la va abolir de nou. Mort el dictador, Adolfo Suárez va restablir la Generalitat provisional. A l'octubre de 1977 Josep Tarradellas és nomenat president de la Generalitat de Catalunya. Posteriorment, el 1978, s'aprova la Constitució Espanyola i, el 1979, l'Estatut de Catalunya; una Constitució per cert a la qual AP no era molt favorable. 

Artur Mas, com ha recordat avui, és el 129è president de la Generalitat perquè l'han triat els catalans, no perquè la Constitució espanyola ho hagi permès. Però la Senyora vicepresidenta sembla ignorar tot això, perquè és una ignorant, o li interessa aparentar-ho.
.