ÚLTIMS ESCRITS
latest

dilluns, 29 de setembre de 2014

UNA PREGUNTA SENZILLA


Vol que Catalunya sigui un Estat? I en cas de resposta afirmativa, ¿vol que aquest Estat sigui independent?. Aquestes són les dues preguntes de la consulta a celebrar o celebrar-se o no celebrar-se o celebrar el dia 9 de novembre d'enguany.
I jo que no ho acabo d'entendre: si som un Estat, som sobirans i per tant independents, o sigui que la segona pregunta és que la que no acabo d'entendre. Actualment, no som un Estat, som un païs, o diuen que una Nació, aixó ja ens ho han explicat  moltes vegades, que estem oprimits, envaïts i que ens roben (els de fora i els de dins), o sigui que som un païs o nació sense Estat, perquè si aconseguissim ser un Estat ja seriem independents, encara que tambè tinc aquí dubtes: independents de qui, d'Espanya o d'Europa.
El que si em sembla que he entès, és que per anar bé, hauriem de votar molts, SI SI, encara que aquesta consulta no és vinculant.En David Mas hauria de procurar replantejar-se la pregunta i fer-la més senzilla, a veure si jo, i diria que molta gent l'entén. Tot aixo en el suposit supositori que anem a votar el dia 9 de novembre, car de no ser així, pel motiu que sigui, en David Mas estarà tocat i enfonsat, car hauria de saber que no es la pregunta sinó la resposta la que incendia l'edifici, o en aquest cas, la NO resposta, encara que sigui per causes alienes a la organització.

« PREV
NEXT »

8 comentaris

 1. si som un Estat, som sobirans i per tant independents.

  Justo ¡. La segunda pregunta sobra porque va implícita a la primera.
  Ya sabes mi voto, SI/NO, y no me oculto, lo que me da rabia es que esto se haya fragmentado entre "secesionistas y fascistas" entre la sociedad.
  Ayer me gustó lo que dijo el periodista que acompañó a la Pastor en el Ave. Hay matices en todas las formaciones. No vale el "conmigo o contra mi".
  Si no llegan a un entente nos llevaremos todos un disgusto, porque la salida está cerrada.
  Salut

  ResponElimina
 2. Aquests dies, abans del referèndum sobre el tema escocès, treien sovint per la tele un senyo d'allà que es professor aquí i va dir més d'una vegada que, amb tot el respecte, ell no entenia la pregunta, és més complicada que aquella que ens van fer en el temps de l'OTAN.

  ResponElimina
 3. és que això de ser o no ser un estat ja és una mica 'xungo'.

  ResponElimina
 4. http://suicidasperezosos.blogspot.com.es/2014/09/disputado-voto-en-el-poblado-chabolista.html

  ResponElimina
 5. Miquel, sempre ens queda contestar com Zaplana: alomojó....

  ResponElimina
 6. La pregunta te guasa Júlia, es que la gent no ho entendrà, és una incongruencia.

  ResponElimina
 7. Jo el que ja no sé és si som una Nació o una Noció...

  ResponElimina
 8. Bueno el escrito del Dr.Krapp, ya me pase por allí y dejé la cagadita, mejor dicho, dos cagaditas.

  ResponElimina