Vol que Catalunya sigui un Estat? I en cas de resposta afirmativa, ¿vol que aquest Estat sigui independent?. Aquestes són les dues preguntes de la consulta a celebrar o celebrar-se o no celebrar-se o celebrar el dia 9 de novembre d'enguany.
I jo que no ho acabo d'entendre: si som un Estat, som sobirans i per tant independents, o sigui que la segona pregunta és que la que no acabo d'entendre. Actualment, no som un Estat, som un païs, o diuen que una Nació, aixó ja ens ho han explicat  moltes vegades, que estem oprimits, envaïts i que ens roben (els de fora i els de dins), o sigui que som un païs o nació sense Estat, perquè si aconseguissim ser un Estat ja seriem independents, encara que tambè tinc aquí dubtes: independents de qui, d'Espanya o d'Europa.
El que si em sembla que he entès, és que per anar bé, hauriem de votar molts, SI SI, encara que aquesta consulta no és vinculant.



En David Mas hauria de procurar replantejar-se la pregunta i fer-la més senzilla, a veure si jo, i diria que molta gent l'entén. Tot aixo en el suposit supositori que anem a votar el dia 9 de novembre, car de no ser així, pel motiu que sigui, en David Mas estarà tocat i enfonsat, car hauria de saber que no es la pregunta sinó la resposta la que incendia l'edifici, o en aquest cas, la NO resposta, encara que sigui per causes alienes a la organització.