Hi a actituds que a nivell personal em molesten i molt, com la del Sr. Oriol Junqueras quan parla de votar i cap a la independència. Em molesta en primer lloc perquè el Sr. Junqueras dona per fet que a la consulta guanyarà el si, si, lo qual és un greu error, i no ho dic per la de fireta que s'ha inventat el Sr. Mas sinó per lo nonata que s'ha carregat l'Estat Espanyol. 

El senyor Junqueras, l'ANC i Ominum, no han entés que la gran majoria de la gent d'aquest país siguin d'aqui o de fora, no estàn per la indepèndencia, que aixó continúa en un 25/30% inamovible, que és el que votarà el 9-N, però la Catalunya real i plural, no està per la independencia, potser perqué és conscient que viu al segle XXI i la cosa ni toca ni va per aquí, o simplement perquè no s'en refia i a més n'està fins els pebrots de salva-patries d'opereta que els acaben foten els calers. La Catalunya real té altres i urgents problemes sense resoldre que el seu Govern no fa res per solucionar obssessionat nomès amb la consulta.

Potser que és deixin d'endergues i de bufar coloms i es dediquin a Governar, que mitjans i diners en tenen de sobres si són capaços d'administrar-los bé i no se'ls hi escapen per on menys es pensàven, perquè encara a dia d'avui segueixen malbaratant diners del pressupost alegrement, amb una inconsciència francament preocupant.

El que no pot ser és que quatre s'eroguin el dret a decidir per a la resta. Volem votar, d'acord, però en una consulta seriosa i no - la majoria - votarà el que ells volen. 

Només hi ha un camí: votar ja i proclamar la independència, diuen a el Periódico que diu el Sr. Junqueras. Hi ha més camins per Catalunya i no seria el més adequat aquest que ell proposa i que afortunadament no es recorrerà pel bé de tots, fins i tot, pels qui el pretenen transitar.