EL DESTÍ D'EUROPA


No se perqué. Segurament per haver arribat  a un bon grau de saturació: de saturació de... de tot això, no cal especificar-ho. Però és el cas que m'entren unes ganes violentes d'escriure un poema que comence així:

    Oh, Senyor, envieu-nos ja els barbars!
No ens els feu meréixer més.

Reflexionava Fuster sobre aquest tema. No ho sé, però diria que els barbars a que ell es referia eren dels nostres, no l'Islam. Ho dic perquè més endavant ho rebla: El mal d'Europa és que encara hi ha milions de jacobins per civilitzar, i aquest és realment el problema d'aquest balneari decadent en que s'ha transformat Europa.
Comparteix:  

Comentaris

 1. Mira, estimado:
  Una de las cosas que me han hecho enfadar mucho han sido las declaraciones de Junqueras cuando la periodista Ana Pastor le preguntó que porqué deseaba la separación de la autonomía catalana del resto de la península. La respuesta de junqueras fue : "porque seremos más felices" (sic).
  Supongo que el mismo argumento tenía Atila para arrasar las estepas y Gandhi para separarse de Inglaterra, pero ese argumento no es verdadero porque empieza con una premisa falsa, la de creer , cosa indemostrable si no se prueba y se experimenta antes.
  Y las premisas falsas dan conclusiones erroneas.
  Podría haber dicho "porque estamos hasta arriba de pagar y de que no se nos escuche", y aquí hubiera sido otra cosa.
  Salut

  ResponElimina
 2. Miquel, en Junqueras (a partir del 9N, el descol·locat) toca més quarts que hores i bufa molts coloms, QUE CONY VOL DIR EN QUE SEREM MÉS FELIÇOS? Ah! potser perquè menjarem anissos, i lligarem als gossos amb llangonisses.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada