Amadeu Casellas va estar pres a les presons espanyoles durant més de vint anys i acaba de publicar el llibre Un reflex de la societat. Crònica d'una experiència a les presons de la democràcia, en el qual denuncia amb noms i cognoms als que s'enriqueixen amb els reclusos. Entre ells hi ha la família Pujol-Ferrusola, Telefónica, El Corte Inglés, ACS, el Banc Santander i Ajuntaments de tot Espanya, però hi ha molts més.

El més cridaner és el de la família Pujol-Ferrusola, perquè entre els seus negocis també hi ha aquest penitenciari, encara que no ha sortit a la llum després de destapar l'escàndol sobre les activitats de la saga. Marta Ferrusola, dona de l'expresident Jordi Pujol, va estar a la directiva del CIRE a finals de la dècada dels noranta, encara que mai se la veia pel seu despatx. L'ex reclús Amadeu Casellas la va denunciar en el seu dia sense èxit davant la Fiscalia perquè deia que cobrava un "gran sou" sense acudir al seu lloc de treball. D'altra banda hi ha l'empresa Servivending, que subministrava productes i màquines expenedores al CIRE i que pel que sembla va ser posada en marxa per un dels fills de Jordi Pujol, encara que actualment només apareix com a administrador únic Manuel Antolín Aznar.

Segons fonts que van investigar al CIRE, la família Pujol va estar des del principi en aquesta entitat. Se'ls coneix també un negoci de flors depenent d'aquesta institució. Aquestes iniciatives aviat van passar a altres mans perquè, segons les citades fonts, "els Pujol posaven en marxa el negoci i després el venien". 

fragment de: 'El negocio oculto de las cárceles españolas' de Fernando Romero.
Si voleu llegir el text sencer... aqui