El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha assegurat en una entrevista que publica aquest diumenge el diari ABC que "hi ha risc que la frustració independentista" a Catalunya "degeneri en violència".
En aquest sentit, el titular de la cartera d'Interior ha insistit que, al seu parer, es tracta d '"un risc cert i real", pel que ha defensat que "caldrà estar vigilant davant seu, però sobretot aquells que , amb les seves iniciatives polítiques, estan generant aquesta radicalització i previsiblement provocaran frustració ".
"La combinació de radicalització i frustració és molt perillosa. I convé tenir molt present a l'hora de prendre determinades decisions i fixar determinats rumbs. Perquè alguns donen la sensació que han col·locat el timó en rumb de col·lisió", ha declarat, i ha advocat per "intentar" que "les aigües tornin al llit del que mai haurien d'haver sortit".
Pel ministre, convé passar "de la rauxa al seny", perquè "quan els sentiments no són moderats per la raó, es desborden en passions, i d'aquí a la radicalització hi ha un pas".

Sap de que parla el Sr.Ministre, car és d'aqui i coneix el territori, o l'hauria de conèixer i no vol, o no l'interessa la veritat, la realitat dels fets, prefereix crear la seva veritat i espantar al personal amb previsions apocaliptiques, potser perquè sap (qui millor que ell) que si no hi ha violència, car aqui la única violència que hi ha hagut és la del somriure del dia 9 de novembre, ja es cuitarà ell o els seus acòlits de que n'hi hagi, i sinó se la inventaràn el Mundo, l'ABC o la Razón, deformant qualsevol petit incident a l'hora de desinformar transformant-lo en violència.

No és un problema que es tracti de guerra de violència verbal, o de guerra bruta, és que es tracte de guerra, i el senyor Fernandez Diaz n'ès el Ministre de la Guerra bruta de l'Estat Espanyol, cal no oblidar-ho.