Hi ha gent abjecta i miserable, José Blas Fernández, regidor del PP i tinent de l'alcaldessa de Cadis, seria un d'ells, aquest individu es va anar de la llengua en el Ple de l'Ajuntament quan va retreure a Fernando Vives, regidor d'Esquerra Unida, que cobri una pensió d'invalidesa del 100% tenint càncer de còlon.

Segons recull el diari Cadis Directe, Fernández va recriminar a Vives que li donés "lliçons" sobre pensions de la següent manera:

"Vostè és el menys indicat per parlar de pensions, ja que té una invalidesa del cent per cent i no paga vostè a Hisenda. ¿Aquesta no és bona pensió per a vostè? Sindicalista i estant sempre alliberat. Aquesta sí que és una bona pensió que han de tenir tots els espanyols. i és la que està vostè gaudint i no els que estem aquí (a la bancada del PP) Jo tampoc la tinc, eh? i no he estat alliberat mai i he estat cotitzant. i vostè ha estat, cotitzant no, alliberat sindicalment i percebent la prestació com qualsevol treballador. Aquesta és la garantia que té vostè com alliberat. i ve aquí a donar exemple, de què? ""


Vives va prendre la paraula per respondre al regidor del PP i defensar el perquè de la seva pensió d'invalidesa:

"Li diré que té raó, que no menteix, que sóc pensionista, tinc una pensió absoluta. Li diré més, que és per un càncer de còlon. I li diré que quan vulgui lliurem, perquè consti en acta, la vida laboral on 'solament' he cotitzat 15.807 dies, és a dir, 43 anys, 3 mesos i 12 dies ".
Aquest dimarts, el mateix Vives ha reconegut a Cadis Directe que no és la primera vegada que li recrimina aquesta pensió d'invalidesa i que ja ho ha fet "una o dues vegades més". "Em va tocar a mi, però perquè no ho pot dir a un altre", es resigna.

Vives diu que la seva pensió és compatible amb el seu càrrec a l'Ajuntament perquè es tracta d'un "càrrec de representació, no una feina". Creu a més que els retrets de Fernández tenen a veure amb una denúncia que va realitzar ell mateix sobre les pensions vitalícies d'alguns sectors polítics i afegeix: "jo ni volia ni vaig buscar patir un càncer, per això no entenc que m'ho retreguin aquests privilegiats del règim ".

El portaveu d'IU a l'Ajuntament de Cadis, Martín Vila, ha demanat que "dimiteixi o que rectifiqui públicament" perquè "ha demostrat la seva veritable tarannà".