La Generalitat prepara diversos carnets diferents per recollir bolets. Hi haurà permisos per a micòlegs, per a boletaires professionals i per a aficionats, n'hi haurà tambè pels qui van a collir-los, a buscar-los o a caçar-los, tanmateix tambè hi haurà carnet pels pixapins i pels qui no en troben mai però van a buscar-los.
S'està estudiant tambè, la possibilitat de fer un carnet pels de Convergència i un altre diferent pels d'Unió. Tots els carnets estaràn redactats en català, castellà, aranés i Lapao perque no hi hagi raons i siguin vàlids en qualsevol contrada.

S'està estudiant la possibilitat, abans de donar aquests carnets, de fer un curset accelerat per tal que els no professionals sàpigan distingir els bolets bons dels verinosos, com s'han de tallar, si amb navalla o no, i en cas d'haver de defecar per alguna urgència, quines herbes són les més adequades per eixugar-se el rulé, no passes com a un servidor que de menut es va eixugar amb ortigues i encara sen recorda.
A la Generalitat li agrada molt regular, donar carnets i dictar normatives bestiesseres que s'han de pagar trinco-trinco, sense afany recaptatori, això si.