BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ
BLOC D'ACTUALITAT
Home » » EL CAS FINÈS: JUGAR, O ANAR A L'ESCOLA

EL CAS FINÈS: JUGAR, O ANAR A L'ESCOLA

- Francesc Puigcarbó - diumenge, 22 de febrer de 2015 - 22.2.15
Jari Lavonen: "Un nen de quatre anys necessita jugar, no anar a l'escola" El degà d'Hèlsinki desgrana les claus de l'èxit finlandés en el primer Simposi Internacional sobre la Formació Inicial dels Mestres celebrat a Barcelona.

"Els seus alumnes són els que comencen l'escola més tard (als set anys), els que menys hores de classe tenen, dels que menys deures fan ... I tot i així, els seus resultats escolars estan entre els millors del món. El fracàs escolar i la repetició de curs pràcticament no existeixen a Finlàndia, el sistema educatiu ha centrat l'atenció internacional per la seva bona posició en l'informe Pisa, la macroevaluación de l'OCDE que mesura els coneixements dels estudiants de quinze anys en el món."

Sense ser entès en la materia, sembla ple de sentit comú el que diu Jari Lavonen, un nen de de quatre anys, o abans, està  millor a casa que a l'escola, on és massa menu i massa aviat per anar-hi. Dit això, caldria saber però, com tenen a Finlandia la conciliació laboral de la dona treballadora, perquè aqui, bàsicament es porta la mainada de menuts a l'escola o fins i tot de sis mesos. no per caprici, ni per treure-sel's del damunt. si treballen el pare i la mare el nen s'ha de col·ocar a algun lloc, i no tothom té avis a mà per que els facin de cangurs.

Aquesta diria és la principal causa de que aqui a la mainada els portin de menuts a l'escola, i, quan al fracàs escolar, potser és que a Finlandia hi ha mestres i pares compromesos per que aquests ensenyin als seus fills respectant d'entrada la seva autoritat e comptes d discutir-la. Abans hi havia la figura del senyor mestre, que era respectada, ara, és en Pep i no el respecta ningú, ni alumnes ni pares.

SBD - 21.02.2015
SHARE

- Francesc Puigcarbó

2 Comentaris :

 1. Y es que es así.
  Los niños a los tres años no pueden ir al colegio. ¿ Porqué en Finlandia entran más tarde y tienen más progresos? Porque en Finlandia se gastan la pasta en 2 maestros por clase, en aulas de 25 personas y en no hacer chorradas en horas lectivas.
  Que si el dia dels panellets, que el de la sardina, que el día del ecologismo, que el del maestro, que el del puente, que el del carnaval...total un mes lectivo perdido.
  Recuerda que, para el ingreso del bachillerato a los 9 años, era necesario una raíz cuadrada de dos números, una división por 5 números , varios problemas de regla de tres y no hacer más de tres faltas de ortografía y 2 acentos .
  Hoy, en las clases que doy a los crios de repaso y ayuda, con 13 años no se saben las tablas y no tienen comprensión oral ni lectora..Te lo aseguro.
  Por cierto, aquí se prima un profesor de inglés con el nivel C de catalán...cuando se tendría que primar que fuera nativo...que ese es otro problema. Siempre la política.
  Salut

  ResponElimina
 2. Miquel, és tot el que dius i a més a més, els nens han d'estar amb la mare, que és el seu estat natural, i qui més i millor els pot començar a ensenyar, però com la majoria de les mares treballen, als nens se'ls aparca en una escola o guarderia, per pura necessitat, no pas per desig.

  ResponElimina