BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ
BLOC D'ACTUALITAT
Home » » AMÉN, I A FER LA MÀ

AMÉN, I A FER LA MÀ

- Francesc Puigcarbó - divendres, 17 d’abril de 2015 - 17.4.15


"La línia L1 del metro de Barcelona funciona de manera parcial des de les 17.17 hores d'aquest divendres, després que una persona hagi caigut a les vies. L'incident, que ha fet activar la prealerta del pla Ferrocat de Protecció Civil, ha obligat a tallar la circulació momentàniament a tota la línia, però a les 17.21 hores ja s'han pogut habilitar dos trams, un entre Bellvitge i Clot i l'altre entre Torras i Bages i Fondo."
A les noticies de les sis i cinc de Rac1, un senyor de la TMB amb veu engolada made in Cuni ha informat que per causes alienes,  el servei del metro estaba interromput en algunes zones sent substituit per autobusos. Per què aquí com arreu, impera l'anti estètica ética de donar la culpa a l'altre o a les circumstàncies, i molt em temo que la circumstància que ha interromput el servei del metro ha estat algú que ha decidit acabar amb la seva vida, o sia, algú que s'ha suïcidat, però com en aquesta merda de societat hipòcrita i covarda la gent no es suïcida, o no s'admet que es suïcidi, el servei del metro s'ha alterat o interromput.... per un incident aliè a la companyia....

..... Amén, i a fer la mà.
SHARE

- Francesc Puigcarbó

11 Comentaris :

 1. Francesc, com que veig que insisteixes en l'error, et comunico que l'expressió valenciana correcta és "a fer la mà", el que equival a una invitació molt educada a la masturbació.

  ResponElimina
 2. Cuando oigo lo de "causas ajenas" quiere decir, que no vengan contra nosotros porque no tenemos la culpa de nada igual que lavarse las manos como Pilatos. Es más soft decir la noticia así.

  ResponElimina
 3. hi ha un valencià que diu 'a fer la mar', és en Sanchis el periodista, i jo sempre ho havia entès com una manera de dir.... a fer punyetes. Gràcies per l'aclariment, en prenc la deguda nota.

  ResponElimina
 4. ISABEL, no quieren decir la palabra suicidio, dicen que es para no alentar a mas aspirantes.

  ResponElimina
 5. ÉS que té diferents significats, sobre tot al País Valencià, ep

  http://valenciclopedia.wikia.com/wiki/Fer_la_m%C3%A0

  ResponElimina
 6. ja veus que és 'multiusos', així que la pots seguir utlitzant com et sembli.

  ResponElimina
 7. https://atotallengua.wordpress.com/2012/04/17/a-fer-la-mar/

  ResponElimina
 8. Jo he sentit també 'a fer la mar'manta vegades i de fet no se sap ben bé què va ser primer, si l'ou o la gallina', passa amb moltes frases populars, són vives més enllà de dogmatismes, per sort, com allò de rodes apilats o d'altres.

  ResponElimina
 9. Se contabilizan tres suicidios diarios en Barcelona capital, de promedio.
  No hay ningún noticiario que lo diga, ni tan siquiera el Piqueras, que mira que tiene morbo.
  salut

  ResponElimina
 10. gràcies per la informació exhaustiva Júlia, jo es que de sempre he escoltat a fer la mar, com si fos a prendre pel sac po a fer punyetes. Però el que Allau diu és el que és correcte, que és l'home molt primmirat per aquestes coses i si ell ho diu, va a missa. Altre cosa són les accepcipns i derivacions que hagi agafat l'expressió.

  ResponElimina
 11. tres suïcidis diaris és molt Miquel, diu molt poc de bo de la nostra societat, quelcom falla i molt.

  ResponElimina