Les paraules com les armes les carrega el dimoni, car la paraula és tambè un arma llencívola que en aquest cas s'ha torna contra la senyora Maria de los Dolores de Cospedal. Suposo que ella tan honrada i d'ordre com és no va voler faltar ni que fos de manera subtil a l'actual rei de les Espanyes, Felip Sis, en deixar anar la cita aquella en que buscava el titular dels diaris i noticiaris "quan els déus volen castigar els pobles, els envien reis joves". No sé d'entrada si la cita és del grecs que eren mes aviat republicans, pero és bastant desafortunada.

La veritat és que la senyora de Cospedal, volia carregar contra la inexperiència política dels nous partits Podemos i Ciutadans, i va reivindicar l'experiència de les persones i els grups polítics que ja coneixen i porten temps en tasques de govern. Vaja, que si hem de fer cas a la Sra de Cospedal, la inexperiència dels joves partits de Pablo Iglesias i Albert Rivera seria un càstig diví per el poble espanyol, mentre  l'assenyada i honrada experiència política dels polítics i governants del Pp, seria una benedicció dels déus, i el que pertoca.

No sempre l'experiència és bona a l'hora de Governar, ja que a través de l'experiència de Govern s'adquireixen també hàbits o costums dolentes (corrupció a dojo, per exemple). Així, un governant expert pot ser-ho en la corrupció, l'amiguisme o el despotisme, lo que no és governar ni és res, que de fet és el que està fent el Pp. En el cas que ens ocupa del rei, l'anterior tenia molta experiència, i en canvi la seva gestió tot i la inutilitat del seu càrrec va ser nefasta i el que no ha sortit i que encara pot sortir.

José Maria Aznar López va ser President del Govern amb 44 anys, i Felipe González amb 40. Albert Rivera en farà 36 al Novembre i Pablo Iglesias en té 37, o sia que per aquí la curiosa afirmació grega de la Senyora de Cospedal no té tampoc cap sentit, si és que és dels grecs, que el Google juga males pasades sobretot si acudeixes a 'frases y citas' que és d'on devia treure la desafortunada frase la de moment primera dama de Castella la Taca. I és que no només les rosses i guapes de les pel·lícules són tontetes, hi ha morenes o castanyes que tambè ho son i es creuen que viuen en una pel·licula i totes les mentides que allí es diuen, fins i tot les seves, però el guionista de la senyora de Cospedal en aquest cas, és molt dolent.