Ignacio Escolar, és periodista i ho és de veritat, tant, que ni ho sembla. Llegiu amb atenció el seu article a el Diario.es a ran del rescat dels espeleòlegs espanyols al Marroc. És pregunta quin és el criteri del Govern Espanyol a l'hora de socòrrer a espelèolegs espanyols accidentats a l'estranger. La resposta a la pgunta que es fa Ignacio Escolar és fàcil: depén, de si s'acosten eleccions, del ressó mediàtic de l'accident i en el fons de com bufi el vent, perquè el criteri del Govern espanyol, es que no té criteri, i a més a més quan decideixen actuar ho fa tard i malament com ha reconegut el propi Ministre Margallo que és un home especialment sincer. 
"Cuando un alpinista o un espeleólogo español tiene un accidente en alguna cueva o alguna montaña en el extranjero, ¿debe el Estado hacerse cargo de su rescate o tiene que salir del atolladero por sus propios medios, sin apoyo del dinero público?" ... més

Ah! i malauradament, tornen a la cosa de la experiència, a l'estùpida e inexistent experiència. Si no has tingut mai cap accident no tens experiència,  i si el tens i sobrevius, tampoc. La muntanya com la mar és molt mal mal parida, i l'espeleòleg que ha sobreviscut, malgrat el fet, té la mateixa experiència que els seus dos companys morts, zero.