ESTAFES LEGALSUna de les estafes més legals que hi ha en aquest país és la cosa aquesta del carnet de conduïr, començant pel que costa treure'l, i acabant per haber-lo de renovar cada 10 anys fins als 70 i després cada cinc i al final cada any. En cap cas hi ha el més minim interès de l'administració vers la ciutadania, no us ho penseu pas! tot és purament...caixa cobri.
Comencem per la obtenció del carnet de conduïr, que és cert que amb la crisi s'ha abaixat el seu cost i te'l pots treure per uns cinc-cents euros si ets espavilat, i acabem per les posteriors i successives renovacions.
Quan  algú aconsegueix el carnet de conduïr, no sap conduir encara, ni en sabrá mai en el 90% dels casos, però això a l'administració no l'importa, la questió és engreixar tota la parasitaria maquinaria que malviu al voltant dels aprenents de conductors. 
Estic parlant d'un carnet de conduïr, per un concepte obsolet com es l'automovil. Penseu que el 80% dels vehicles de 4 rodes del nlostre parc, si no circulessin no passaria res, sobren, són una nosa contaminant, i l'altre 20% si, de la mateixa manera que hi ha vehícles - diuen - intel·ligents, hi haguessin conductors intel·ligents tampoc circularia, hi ha alternatives a aquest concepte antiquat que és l'automòbil.

Posaré un exemple, agafo el cotxe un cop al més per anar a Barbera al Baricentro a fer la compra, i puntualment per algun cas que podria resoldre sense el vehicle. El Ford Fiesta dorm al carrer i té un elevat cost de manteniment anual, via robatori legalitzat d'ajuntament, amb permís de circulació, assegurança i manteniment, o sia que llogar-ne un, un cop al més em sortiria més económic, o simplement, no anar un cop al més al Baricentro; tinc el Mercat municipal, el Dia, el Condislife(*) o el Juma al costat de casa i Mercadona no massa lluny. A banda tinc un parell de badulaques de cal mai tanquis, i encara que em nego a anar-hi, com a últim recurs em queda la benzinera Mini super i pa calent 24 hores.


A banda, i torno al començament, si hi ha quelcom obscé i patetic és la revisió mèdica que obligatoriament has de pasar per què et renovin el carnet de conduïr. Quina vergonya! i et bufen 60 o 70 euros per no res, això al meu poble en diuen robar, legal o alegalment pero és robar, o estafar que és el mateix. 
L'ùltima revisió médica que vaig passar la vaig fer sense les ulleres i alló que et fan conduir un cotxe entre les dues ratlles, que sembla un videojoc dels 80's, em vaig entretenir tota l'estona a anar xocant contra les parets. Ni flowers, caixa cobri, i apte. I és aquesta la puta burocracia que no penso suportar més. He decidit no renovar el carnet de conduïr (de moment, que ja ens coneixem), i agafaré el cotxe quant em faci falta, ells tenen la seva llei i jo tinc la meva, ja n'estic tip de que em prenguin el pel i els calers, perquè, a més a més ara m'el renovarien per dos anys em sembla i més endavant cada any, i per aquí no hi penso passar. Oi que el DNI ja me'l faran per sempre quan hi vagi l'any vinent, doncs el de conduïr hauria de ser el mateix, al cap i a la fi a La Gran Bretanya et treus el carnet de conduir un cop al començament i ja et val per tota la vida, però clar, allí és un país civilitzat i democràtic.

*  *  *


(*) lo de Condislife ho he posat perquè és el nou eslogan després de la remodelació, almenys de la seva botiga del barri. 'Condisvida' que no acabo de trobar-li el sentit, però com tenen la puta mania de posar les coses en anglès per que fa fe fi i cosmopolita, després resulta que no saben ni el que diuen, i consti que a CONDIS el tema català el respecten bastant, però sempre acaba apareixent el capullo anglòfil de torn per fer la parideta: Condislife,  no gràcies!.
Va la cosa de guaylis Bulli tambè. Marededéu: quant de mal ha fet Ferran Adrià.
Comparteix:  

Comentaris

 1. Ulll amb el noi d´Hospitalet ¡¡¡¡¡ El tipo nos asombra con su esferificao al humo hueco, te cobra 250 por plato, te hace esperar dos años largos para darte mesa y te dice que es para su fundación...y eso además le llamamos arte.
  Después, claro está, nos vamos a comer una pizza al forno di legna porque nos hemos quedao con gana.
  Al respecto de lo del carnet de conducir, te digo que tienes razón. Tengo todas las contraindicaciones para hacerlo, pero me lo han dado igual. Para la Cessna ya no, para ese aparato es imposible, así que lo hago, cuando voy, con el instructor que me enseño en Sabadell para darme un garbeo por el aire.
  De todas formas yo vendí el Golf hace tiempo (mi señora y yo vamos en la moto a todos lados), y si alguna vez es menester el coche te aseguro que sale muy a cuenta alquilar uno.
  Un abrazo

  ResponElimina
 2. A mi també em toca renovar-lo aquest any i també m'ho estic plantejant perquè, de fet, no condueixo. És allò de tenir-lo per si de cas... però crec que si mai arriba el si de cas no me'n recordaré.

  ResponElimina
 3. Si de cas condueixes AMB CARNET O SENSE, Loreto. Si es tracta d'una emergència. El Carnet de conduir és nomès una norma per treure diners als ciutadans, res més,. i ja veus de que serveix, nomès cal fixar-se en els morts annuals a les carreteres, llevat del suïcidi, més que de cap malaltia, i per suposat molts més que per culpa del tabac. En el fons tot és pura hipocresia i questió d'interessos, criminalitzen fumar i conduír no.

  ResponElimina
 4. Tens raó! D'un tractament (en fase d'Experiment, que jo sol vaig voler ser voluntari) vaig tindre un efecte secundarí al peus (falta de sensibilitat). Va coincidir amb la renovació del carnet. Jo vaig anar a preguntar si hi havia un temp de plaç d'espera. Si em desapereixia me'n renoveria, i si no no.

  --No, no vostè se'l treu ara i quan pugui ja conduirá.

  --No me'l vaig renovar.

  ResponElimina
 5. Bueno hay gente con carnet de conducir hace años y no tienen ni idea, y lo que es claro es que los precios públicos de las tasas casi obligatorias debieran estar referenciados al Salario Mínimo Interprofesional. Hoy he descubierto que tengo caducado el carnet de identidad... al ir a sacar "de golpe" seiscientos "eurazos" en el banco, les he dejado temblando...

  Un saludo

  ResponElimina
 6. no hagas estas cosas que en el BANCO se enfadaN, AH! Y vigila a que cajero vas, no sea que te cobren 2 euros por sacar dinero.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada