L'últim baròmetre del CEO diu que el 50% dels catalans s'oposa a la independència, mentre que els partidaris del nou estat són el 42,9%. Com totes les xifres, sempre tan fredes i errònies, aquestes són interpretables i poden tenir tantes lectures com interessos es tinguin.

El baròmetre del CEO diu que el model que més ben valorat és el de l’estat independent (amb un 34,6% del suport). Mentre els altres tres models proposats (comunitat autònoma, estat en una Espanya federal o regió d’Espanya) van al vagó de cua. 

La questió és que a Mas se li ha passat l'arros, i el 27-S és molt tard, el moment en que hi habia alguna remota possibilitat que guanyés el si, si, era convocar les eleccions el febrer o Març passat, abans de que les municipals, no ho va fer i ara ja és tard. 

Ja ho estava, però el procès s'ha acabat de desinflar, encara que les dades i els estudis d’opinió dels mitjans interessats diguin tot el contrari. I així van fent, mentre son incapaços de trobar el punt des d’on reptar a l’Estat espanyol sense concessions, amb ganes de fer el tomb i de reivindicar els mínims drets polítics i econòmics exigibles. Perquè, ara que el globus es desinfla, és el moment del tot o res, d’arriscar, de buscar nexes, d’establir ponts de diàleg permanent, de defugir protagonismes mesiànics, i això l'ùnic que ho ha entés és Oriol Junqueras. Li faran cas?

A banda, ja que tan els hi agrada emmirallar-se amb el procés escocés, haurien de tenir en compte que els qui menys varen votar si, varen ser els jubilats, la gent gran en general, i en som  molts....

sbd - 06.07.2015