Amb un 77% de participació queda clar que els ciutadans catalans volien votar i ho varen fer massivament. Ha quedat clar que la majoria han entès el caràcter plebiscitari d'aquestes eleccions, i ha quedat clar tambè que el Parlament de Catalunya té més de 70 diputats independentistes i per tant no arriben a tenir tota la legitimitat per complir amb allò que han defensat davant els electors. Ningú pot defensar que ha guanyat el SI, no en vots i si en escons, i és clar que les terceres vies no són vistes com una opció creïble engolides per la polarització del vot. Però Junts pel si, s'han quedat curts, de fet s'han quedat igual que a les anteriors eleccions i pel cami s'han carregat Unió.

El debat sobre escons o vots perd el seu sentit quan cap força que ha reconegut aquestes eleccions com un plebiscit ha reclamat que es compti en vots. El resultat que llança aquest 27-S és que a Catalunya no hi ha una majoria de 50+1 independentista. Aquesta majoria té com a objectiu constituir una República Catalana, i té més vots que qualsevol altre dels diversos objectius nacionals proposats per diferents partits, cert, però no és majoria i compte que si s'anès a un referèndum, baixaria fins al 45% o per sota, per què no tots els votants del SI ho farien una altra vegada en un referèndum decisori, mentres que els del NO mantindrien el sentit del seu vot. I això és el que no ha entès Rajoy, jo si fos d'ell autoritzaria el referèndum que Mas tant cobeja, és la millor manera d'acabar d'una vegada amb aquest tema que es va allargant i més que s'allargarà amb els resultats d'ahir, i mentrestant aqui no ens Governa ningú, vol dir que anem fent com a Itàlia, a esquenes del Govern.

El que no entenc ni comparteixo, és això de que Catalunya es fractura, ho repeteixen goebbelsment fins la sacietat, però no és cert, o no estem més fracturats que Espanya entre PP i PSoE, a les families, com ha passat a casa s'ha votat de tot, Junts pel Si, Socialistes, Catalunya si que es pot, CUP o abstenció, perquè a banda del 53% que ha votat no a la independencia hi ha un 23% d'abstenció que estaria mes pel no que no pas pel si, i no ha passat res, ni hi ha hagut tensions i seiem junts a taula o anem a buscar bolets, possiblement perquè en aquest tema lluny de la crispació que es pretenia hi ha hagut molta serenor.

Resumint, que ja em veig a venir que estarem un any més sense Govern, sigui qui sigui el nou president de la Generalitat que tot apunta cap a un comunista, potser per què seria l'unic mitjanament legitimitat, no sent-ho els altres dos. La CUP i el vot per correu decidiran.....