Mas presumeix de transparència i es recolza en el 27-S per reivindicar-se. El president en funcions, Artur Mas, es va afanyar ahir a desactivar un dels tres vèrtexs del triangle de corrupció de què s'acusa el seu Govern i el seu partit, però ho va fer amb arguments tècnics i es va trobar al Parlament amb una oposició, inclòs en part el seu soci republicà, que li va moure el debat cap a un altre terreny menys còmode per a ell en aquest precís moment: el de la política, el de la seva figura personal i el de l'actuació del seu partit. A més, la seva compareixença va tenir lloc poc després de la detenció de l'extresorer convergent i que transcendís una reunió de Mas aquest dimecres ni més ni menys que amb l'expresident i defraudador confés Jordi Pujol.

El líder convergent va voler que la partida parlamentària es jugués en el terreny suposadament inatacable de la pulcritud amb què la contractació pública executa les seves decisions. El seu sil·logisme insistent va ser que si aquests contractes es fan sense gens de discrecionalitat, és impossible que les empreses que financen la fundació de CDC -finançament que no només va admetre, sinó que va defensar amb vehemència- tinguin garanties d'obtenir a canvi obres públiques: «Si la gent i les empreses poden presentar-se als concursos d'obra pública i el sistema no permet que hi hagi tracte de favor en l'adjudicació, ¿per què algú ha de pagar comissions obligades?».

Vagi-se'n Sr.Mas, voste o és un cínic mentider o un idiota, i com idiota no és, és lo altre, com els que l'acusen a vosté i a CDC, que ja és història malgrat la seva histèria, Convergencia depredadora de Catalunya és ja un cadáver polític, com vosté, que miri, estic gairebé segur que no ha posat la ma al calaix, encara que també ho pensava del Pare i ja ho veu, Artur. Però el que no es pot defensar és el que és honestament indefensable, i no nomès CDC, és Unió, és el que en queda del PSC i qualsevol altre partit polític que hagi tocat poder. I, fins que tots, del primer a l'ùltim no reconeguin que s'han finançat il·legalment amb el collons del 3% i facin una llei de partits com déu mana, la credibilitat es zero, per aixo ha de plegar vosté Sr. Mas, està contaminat, i no crec com deia abans que vosté hagi posat la mà al calaix, però si que n'ès còmplice connivent amb el que ha fet malament altra gent del seu partit, encara que sigui presumptament, però deixe-ho còrrer Sr. Mas, vosté és un presumpte implicat. Vagi-se'n, és farà un favor a voste mateix, a la seva dignitat i al que en queda de país.


sbd - 24.10.2015