El Govern d'Espanya, el nostre, el que suposadament representa i defensa els interessos de tots, ha mobilitzat els advocats de l'Estat, aquests alts funcionaris als quals paguem els seus salaris amb els nostres impostos, per aconseguir que els bancs no ens tornin el cobrat indegudament per la clàusules sòl de les hipoteques.

La Comissió Europea estima que aquestes clàusules no són legals i exigeix ​​la devolució íntegra del cobrat de manera abusiva, en contra de l'ordenat per una sentència del Tribunal Suprem, que amb el pelegrí argument d'evitar "trastorns greus amb transcendència en l'ordre públic econòmic" va limitar la devolució només a partir de la data de la sentència," perdonant "als bancs -pobres- el retorn de la resta dels diners.

És inaudit. En un país en què els bancs han desnonat sense pietat a persones amb pocs recursos. En el qual els directius d'una de les majors entitats han dilapidat milions d'euros sense control en viatges, regals i banquets. En el qual gairebé tot un sector, el de les caixes d'estalvi, s'ha enfonsat per la mala gestió o corrupció dels seus responsables, controlats pels polítics ... El Govern, en lloc de defensar els ciutadans, es posa de nou del costat dels més poderosos.

Però aquesta no és una excepció. El senyor Rajoy i els seus ministres tenen molta experiència en això de oblidar-se dels drets fonamentals. Per això tampoc pot sorprendre que sigui precisament Espanya el país que ha demanat major permissivitat en l'altre escàndol que ens assalta des de fa unes setmanes. ¿Que Volkswagen truca seus cotxes dièsel perquè sembli que contaminen menys? Doncs arreglem l'assumpte pujant els límits dels gasos contaminants. Això de la salut, el càncer de pulmó i les partícules en suspensió és el de menys. Total, d'alguna cosa s'ha de morir. L'important, el que és urgent, el fonamental, és posar-se del costat de la indústria, a favor de trampós -¡once milions de cotxes, onze milions de mentides! -, No fos cas que s'enfadi i s'emporti les seves fàbriques a una altra banda .

I després s'estranyen que alguns es vulguin separar d'Espanya. Jo, indignat, també vull independitzar-me, però d'aquest govern abusador dels febles i protector a ultrança dels poderosos. eldiario.es - gumersindo lafuente

Subscric fil per randa l'escrit de Lafuente, per això l'he publicat íntegre, nomès que el parraf final no calia, llevat que digui on es vol indepentditzar, car si és a Catalunya, anirà de Guatemala a Guatepeor. I sinó que els hi ho preguntin als de les farmacies....